Експерти МОЗ спростували один з міфів щодо профілактики коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти МОЗ спростували один з міфів щодо профілактики коронавірусу

Експерти МОЗ спростували один з міфів щодо профілактики коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров'я виступили з викриттям нового міфу, який стосується профілактики захворювання на коронавірус COVID-19. Експерти звернули увагу на відсутність наукових даних про ефективність вітаміну D та цинку в цій ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За оприлюдненими даними, в уряді затвердили офіційний документ про медикаменти, які дійсно можуть допомогти.

"З метою забезпечення протистояння коронавірусній хворобі (COVID-19) наказом Міністерства охорони здоров’я України від 2 квітня 2020 року №762 (в редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 21 липня 2020 року №1653) затверджено протокол "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)", відповідно до якого зазначені у запиті вітаміни відсутні", - говориться у заяві міністерства.

Видання нагадало, що в інших медіа поширювалася останнього часу інформація про вищий ризик підхопити COVID-19 у людей, які мають дефіцит вітаміну D. Також вони нібито отримали б важчий перебіг хвороби.

Водночас із цим поширювалася інформація про цинк "як щит від коронавірусу". Утім, МОЗ наголосило: "дотепер не отримано наукових даних щодо їх ефективності у профілактиці COVID-19".

Відомство нагадало, споживання медикаментів, навіть вітамінів, має починатися після відповідної консультації з лікарем.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я не вважають доцільним переносити посилення карантину, яке запланували на січень 2021 року. Очільник відомства Максим Степанов вважає, цей період буде складним через безліч зустрічей між людьми на свята й поширення грипу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?