МОЗ заявило про безальтернативність локдауну в січні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про безальтернативність локдауну в січні

МОЗ заявило про безальтернативність локдауну в січні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я не вважають доцільним переносити посилення карантину, яке запланували на січень 2021 року. Міністр вважає, цей період буде складним через безліч зустрічей між людьми на свята й поширення грипу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у четвер, 24 грудня.

За оприлюдненими даними, причин для перегляду дат наразі немає — так званий локдаун передбачений з 8 до 24 січня.

"Ми не вважаємо це за потрібне. З січня у нас починається зростання кількості хворих на грип, нам необхідно зайти в лютий з мінімальною кількістю хворих. Тому ні про які перенесення жорсткого карантину в січні ми навіть не готові думати", - пояснив Степанов.

Міністр нагадав, що на початку пандемії, у квітні, в Україні робили тільки 200 тестів на коронавірус за добу. Наразі роблять близько пів сотні тисяч, однак система не завантажена на всю потужність.

Зараз фахівці працюють над впровадженням швидких тестів, їх результат стає доступним вже за 15 хвилин.

"260 тис. завезли, ще очікуємо 1,5 млн 28 грудня. Тести будуть у сімейного лікаря", - резюмував очільник МОЗ.

Нагадаємо, станом на ранок 24 грудня в Україні зареєстрували від початку епідемії вже 1 001 132 діагнозів COVID-19, за попередню добу кількість збільшилася на 11 490.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий штам коронавірусу, який нещодавно виявили у Великій Британії, Нідерландах та Данії, уже встиг обрости міфами та конспірологічними теоріями. На тлі загострення ситуація Всесвітня організація охорони здоров’я вирішила провести екстрену нараду, під час якої планує обговорити стратегію реагування та протидії.

Завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету Наталя Виноград уже розповіла українцям про небезпеку мутації коронавірусу і про зменшення кількості виявлених випадків в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?