Експерти Нацбанку пояснили зміцнення гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти Нацбанку пояснили зміцнення гривні

Експерти Нацбанку пояснили зміцнення гривні

На зміцнення позиції української гривні вплинула низку явищ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами заступника очільника правління Нацбанку України Дмитра Сологуба, першим фактором стали рішення нерезидентів. Їхній попит на місцеву валюту збільшився, а вкладення досягли 92 мільярдів гривень.

Проте цей інтерес нерезидентів, як прогнозується, стане лише тимчасовим.

"Ми намагаємося контролювати структуру погашення. Цінних паперів з річним терміном погашення в портфелі нерезидентів третина. Нерезиденти вкладаються в довгі папери", - пояснив Сологуб.

Посадовець вважає, що зростання попиту відбулося через покращений доступ до ринку в Україні. Останнє явище стало можливим завдяки відкриттю тут рахунку міжнародним депозитарієм Cleаrstream.

Другою безпосередньою причиною зміцнення є нормальна макроекономічна ситуація, що підкреслюється адекватною політикою стосовно фінансів.

Як повідомив ONLINE.UA, експерти Bloomberg раніше заявили, що українська економіка демонструє зростання на тлі занепаду загальної економічної ситуації в Європі. Йдеться про прискорення розвитку держави навіть в умовах так званої торговельної війни США та Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?