Експерти назвали найкращі аромати для втамування голоду
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерти назвали найкращі аромати для втамування голоду

Експерти назвали найкращі аромати для втамування голоду
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що ароматерапія – це один із найкращих засобів для лікування багатьох хвороб. Однак не так вже й багато людей знають, що запахи можуть впливати на нашу поведінку, настрої, бажання та навіть почуття голоду. За словами науковців, тут головне – правильно підібрати аромат. Як стверджують фахівці, найсильніший ефект у вгамуванні голоду демонструє запах троянди. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Food and Mood.

"Вважається, що вдихаючи запах троянди, можна скинути до 3 кілограм в місяць. Ефірні олії, що містять у своєму складі троянду по-особливому діють на підсвідомість людини: заспокоюють нервову систему, дарують відчуття комфорту і пригнічують відчуття голоду. Подібним ефектом володіють лаванда і жасмин, які до того ж покращують метаболізм", - сказано в повідомленні.

Не можна також не згадати, про ванільні запахи. Вони легко можуть обдурити організм тих, хто не уявляє свого життя без солодощів. За словами вчених, молекули ванілі, які поступають в мозок, створюють фальшиве відчуття задоволення, аналогічне до того, яке відчуває організм після прийому їжі.

"Грейпфрут – найкращий цитрусовий помічник в схудненні. І для ефекту зовсім не обов'язково їсти сам фрукт. Навіть, якщо вдихати олію грейпфрута протягом 5 хвилин перед кожним прийомом їжі, у вас прискориться обмін речовин. Для цієї простої процедури можна використовувати олію будь-якого цитруса – лайма, мандарину, апельсина", - пише видання.

Вчені запевняють, що фруктові аромати також можуть пришвидшити процес схуднення,оскільки налаштовують людину на здорове харчування і змушують обирати корисні продукти.

Експерти також радять не забувати про запах кориці, який може обмантуи ваш мозок і змусити організм відчувати насичення. Як стверджують науковці, кориця разом мускатом відбивають бажання з'їсти солодку їжу і покращують обмін речовин.

"М'ята – супутниця стрункості. Навіть запах м'яти сприяє втраті ваги. Щоб м'ята постійно була з вами, змішайте аромаолію з кремом та нанесіть на зап'ястя", - радять фахівці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що цукор, солодка випічка, мармелад і шоколад є  найнебезпечнішими для кишечника і печінки продуктами харчування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?