Названо найнебезпечніші для кишечника і печінки продукти
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо найнебезпечніші для кишечника і печінки продукти

Названо найнебезпечніші для кишечника і печінки продукти
Джерело:  Коммерсант

Цукор, солодка випічка, мармелад і шоколад є найнебезпечнішими для кишечника і печінки продуктами харчування. Вони при регулярному вживанні роблять організм людини більш сприйнятливим до інфекцій, в результаті яких розвивається колоректальний рак і цироз печінки. Про це повідомив німецький гастроентеролог Томас Фрилинг, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus.de.

Професор пояснив, що здорова їжа дуже важлива для імунітету і нервової системи людини, так як насичує організм корисними мікроорганізмами. Він підкреслив, що в більшій мірі збільшують кількість шкідливих бактерій в організмі солодощі, які порушують слизову оболонку кишечника.

За словами медика, вкрай негативно на слизову кишечника впливають випічка і солодощі, причому в більшій мірі, ніж копчене м'ясо і ковбасні вироби. Фрилинг зазначив, що якщо їсти ці продукти в невеликих кількостях раз в тиждень, то вони не завдають організму серйозної шкоди.

Серед найкорисніших продуктів для кишечника фахівець назвав банани, рибу, варену картоплю, квашену капусту, чорний хліб, квасолю, сочевицю, шпинат і моркву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що починати ранок з кави - не тільки гарна, але й неймовірно корисна звичка. Як виявилося, цей напій корисний для мозку і запобігання смертельних хвороб. До такого висновку прийшли вчені з бразильського Інституту молекулярної медицини (IMM), а також їх колеги з Франції, США та Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?