Названо напій, що запобігає раку і старінню мозку
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо напій, що запобігає раку і старінню мозку

Названо напій, що запобігає раку і старінню мозку
Джерело:  online.ua

Починати ранок з кави - не тільки гарна, але й неймовірно корисна звичка. Як виявилося, цей напій корисний для мозку і запобіганню смертельних хвороб. До такого висновку прийшли вчені з бразильського Інституту молекулярної медицини (IMM), а також їх колеги з Франції, США та Німеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на FoodNews.

Фахівці провели масштабне дослідження на гризунах, в ході якого з'ясували, що аденозинові А2А-рецептори в мозку грають ключову роль в старінні органу. Пізніше виявилося, що цей рецептор також є і центром впливу для кофеїну, тому при вживанні кави блокуються рецептори, що викликають когнітивні порушення і старіння мозку. Ця теорія була доведена на експерименті з мишами, мозок яких змогли повернути до нормальної роботи, впливаючи на А2А-рецептори за допомогою кофеїну.

Але на цьому користь кави для здоров'я не закінчується. Вчені стверджують, що однієї чашки кави в день в ранковий час досить для того, щоб знизити ризики розвитку фіброзу, цирозу і раку печінки. Також кофеїн допомагає запобігти утворенню каменів в жовчному міхурі. Правда, мова йде про каву без цукру і вершків, які знижують користь напою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені назвали крафтове пиво корисним для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?