Експерти назвали причину надзвичайної ситуації в Японії та "другого Уханя" у Китаї
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти назвали причину надзвичайної ситуації в Японії та "другого Уханя" у Китаї

Експерти назвали причину надзвичайної ситуації в Японії та "другого Уханя" у Китаї
Джерело:  online.ua

Медики та вчені звертають увагу на те, що штам Дельта став головною причиною запровадження надзвичайних заходів в Японії — варто зазначити, що нові обмеження поширюються не тільки на Токіо, але й на інші регіони країни, в яких наразі проходить Олімпіада-2020.

Джерело: ВВС Україна

Ситуація в Японії почала стрімко ускладнюватися через штам Дельта

За словами медиків, 60% місць, виділених у столичних лікарнях для важких хворих на коронавірус, вже заповнені.

Що важливо розуміти, від початку Ігор організатори повідомили про понад 200 виявлених випадків Covid-19 серед спортсменів. Однак експерти запевняють, що Олімпіада не стала джерелом поширення хвороби.

Попри це японська влада все одно бідкається, що проведення Олімпійських ігор за таких обставин надсилає суперечливий сигнал японцям, які вимушені жити з обмеженнями через запровадження надзвичайнуої ситуації.

"Люди нічого не можуть планувати і постійно занепокоєні тим, скільки це триватиме, а через це їм все важче жити з усвідомленням, що вони не зможуть повернутися до нормального життя", - наголосив глава МОЗ Японії Норіхіша Тамура.

Варто зазначити, що нові карантинні обмеження передбачають, що бари та ресторани не зможуть продавати алкоголь і закриватимуться раніше.

Що цікаво, самі японці невдоволені рішеннями, які ухвалює влада країни щодо боротьби з пандемією.

"Якщо уряд дійсно хоче зупинити поширення хвороби, нас треба замкнути вдома і надати фінансову допомогу", - озвучив свою думку один із співрозмовників видання.

Не можна не звернути увагу на те, що в Китаї та Австралії також стрімко зростає кількість нових випадків коронавірусу - відповідно знову вводяться обмеження.

В Китаї заговорили про повернення "Уханю"

"Нова хвиля коронавірусу, яку спочатку зафіксували в Нанкіні, поширилася на п'ять провінцій Китаю та Пекін. Державні ЗМІ кажуть про найшвидше поширення хвороби від початку спалаху в Ухані. Від 20 липня, коли в аеропорті Нанкіну виявили перших хворих, заразилися ще 200 людей. Місцевий чиновник Дінг Чжи повідомив, що перших хворих виявили серед працівників аеропорту, які прибирали літак із Росії, який прилетів 10 липня", - йдеться в повідомленні.

Новий спалах пандемії спровокував суперечки серед місцевого населення щодо того, наскільки ефективними є китайські вакцини.

Згідно з останніми даними, декілька країн Південно-Східної Азії, які раніше розраховували на вакцини з КНР, вже офіційно заявили, що будуть використовувати вакцини інших виробників.

Влада Китаю припускає, що причиною нової хвилі коронавірусу також став більш заразний штам "Дельта".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?