Експерти підрахували, скільки українці витрачають на ліки
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти підрахували, скільки українці витрачають на ліки

Експерти підрахували, скільки українці витрачають на ліки
Джерело:  online.ua

Українці у минулому році витратили на ліки в середньому 73 долари США на людину. Це на 19 доларів більше, ніж у 2016 році, коли середньостатистичний житель країни на купівлю ліків витратив 54 долари.

Як повідомляє ONLINE.UA, ці дані наводяться у інфографічному довіднику «Фармацевтика України 2019», який підготовлено компанією Top Lead за підтримки фармацевтичної компанії «Дарниця», юридичної фірми Aequo і Торгово-промислової палати України.

В якості порівняння у довіднику зазначається, що в європейських країнах витрати на ліки значно більші, ніж в Україні. В Естонії цей показник становить 258 доларів, в Португалії – 279 доларів, в Швеції – 509, в Норвегії – 613, в Ісландії – 764 долари на людину.

Ще однією відмінністю у витратах на ліки між жителями ЄС та України є те, що у нас 99% ліків купується в аптеках за рахунок самих хворих. У країнах Європи навпаки – значна частка витрат покривається за допомогою медичної страховки і цільових державних програм.

В той же час, експерти оцінюють позитивно те, що за підсумками 2018 року українська фармацевтика увійшла в п’ятірку галузей за інтенсивністю інвестицій.

Нагадаємо, що не так давно глава Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун пояснила, що більш шкідливе для організму – кальян чи сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?