Експерти розповіли, як глобальне потепління вплине на світову економіку
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти розповіли, як глобальне потепління вплине на світову економіку

Експерти розповіли, як глобальне потепління вплине на світову економіку
Джерело:  BBC

Глобальна комісія з адаптації до глобального потепління, яка працює під егідою ООН, оприлюднила доповідь, як підвищення температури на планеті відобразиться на світовій економіці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

В ході аналізу витрат і вигод, які несе людству глобальне потепління, комісія, в яку входять 34 експерти, окреслила 5 стратегій адаптації до нових умов, в яких житиме людство через кілька десятиліть.

У документі стверджується, що уряди повинні інвестувати 1,7 трильйона доларів для того щоб людство стало більш стійким до підвищення температури на планеті. Якщо все зробити правильно, ці інвестиції не тільки повернуться, але й принесуть 7 трильйонів доларів прибутку.

В економічний план, який пропонує Глобальна комісія з адаптації входить:

  1. Створення системи оповіщення. Для вразливих острівних і прибережних громад – раннє попередження про шторми, високі припливи і інші екстремальні погодні умови.

  2. Інфраструктура: будівництво більш якісних доріг, будівель і мостів відповідно до умов зміни клімату. Один з таких проектів передбачає фарбування дахів будинків в білий колір, що допомагає відбивати тепло від поверхні.

  3. Боротьба в посушливим землеробством: перехід на більш стійкі до посухи сорти, яку могли б запобігти голоду.

  4. Відновлення та захист мангрових лісів: підводні мангрові ліси захищають близько 18 мільйонів чоловік від затоплення прибережних районів, але вони знищуються в результаті діяльності людини. Проекти по відновленню можуть захистити вразливі громади від штормів і підвищити продуктивність рибного господарства.

На думку експертів, найголовніше, чому треба приділити увагу в майбутньому, це захист водопостачання та збереження джерел прісної води. Адже саме вода буде життєво важливою в кліматі майбутнього.

Нагадаємо, що не так давно вчені змоделювали, що у майбутньому майже чверть України  опиниться під водою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?