Експерти уже назвали ймовірні причини появи нового штаму коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерти уже назвали ймовірні причини появи нового штаму коронавірусу

Експерти уже назвали ймовірні причини появи нового штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

Експерти із Центру громадського здоров’я прокоментували інформацію про стрімке поширення нового штаму коронавірусу у Великій Британії, Данії та Нідерландах. Вони звернули увагу українців про те, що віруси постійно зазнають мутацій. За словами представників ЦГЗ, поява нового варіанту SARS-CoV-2 очікувана і не є приводом для занепокоєння. Одним із можливих пояснень виникнення нового варіанта SARS-CoV-2 є тривала інфекція в одного пацієнта з імуносупресією. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ЦГЗ.

"Така тривала інфекція може призвести до накопичення мутацій із підвищеною швидкістю", – наголосили українські фахівці.

Також в ЦГЗ кажуть, що щеодним поясненням можуть бути процеси адаптації вірусу, які відбуваються в різних сприйнятливих видів тварин, а потім передаються людям від тварин-господарів. За словами експертів, уже є дані про схожість шипового протеїну зі штамом вірусу, виявленим у норок із Данії.

"Віруси постійно зазнають мутацій. Поява нового варіанта SARS-CoV-2 очікувана і не є приводом для занепокоєння. Диверсифікацію SARS-CoV-2 внаслідок процесів еволюції та адаптації спостерігають в усьому світі, й вона відбуватиметься через постійне передавання вірусів. Попередні результати моделювання, повідомлені Великою Британією 19 грудня, дають підстави припустити, що новий варіант SARS-CoV-2 здатний швидше поширюватися між людьми, аніж інші варіанти коронавірусу", – заявили в ЦГЗ.

Як стверджують фахівці, станом на сьогодні немає ознак підвищеної тяжкості інфекції або смертності, що пов’язані з цим варіантом SARS-CoV-2. Варто зверунти увагу на те,що вивчення нового варіанта коронавірусу наразі триває, а перші офіційні результати повинні з'явитися через декілька тижнів.

Як уже згадувалося раніше, 20 грудня очільник Великої Британії Борис Джонсон заявив, що вводить локдаун для понад 16 млн мешканців Англії та відмовляється послабити карантинні обмеження на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ відреагувала на інформацію про новий штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?