Експерти закликають українські агрокомпанії готуватися до технічних дефолтів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти закликають українські агрокомпанії готуватися до технічних дефолтів

Експерти закликають українські агрокомпанії готуватися до технічних дефолтів
Джерело:  Агравері

Експертка з вирішення спорів Міжнародної асоціації торгівлі зерном і кормами Іванна Доріченко заявила, що українським агрокомпаніям загрожують численні технічні дефолти через низьку маржинальність бізнесу.

Про це вона розповіла інтерв'ю  agravery.com, передає ONLINE.UA.

"Торги українською агропродукцією відбуваються активно, тож звернень до арбітражу достатньо багато. Рік-два тому контракти, що стосуються Чорноморського регіону та Східної Європи, були найпопулярнішими серед звернень до арбітражу GAFTA", - заявила Доріченко.

Вона також додала, що протягом 2017 року "пальма першості" у спорах перейшла до країн Латинської Америки, адже там була велика проблема із затримкою суден на річці Паранагва. Доріченко зауважила, що певні тенденції дозволяють зробити невтішний для України прогноз.

"Мені здається, в поточному сезоні ми дуже швидко відвоюємо цей п’єдестал. Швидше за все, ми побачимо сезон технічних дефолтів агрокомпаній. Останні кілька років я неодноразово наголошувала на можливості технічних дефолтів через низьку маржинальність ринку і саме цей сценарій зараз і розгортається", - підкреслила експертка.

Причиною низької маржинальності стало підвищення цін на аграрну продукцію через тривалі посухи і сильні дощі.

Як повідомляв ONLINE.UA, за перші два місяці 2018 року експорт аграрної продукції в Євросоюз зріс на 28,1%, більше ніж на 1 млрд дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?