Експерти зробили прогноз про курс гривні до кінця 2019
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти зробили прогноз про курс гривні до кінця 2019

Експерти зробили прогноз про курс гривні до кінця 2019
Джерело:  rbc.ua

Українська валюта не зможе у 2019 році перейти рубіж нижче, ніж 24 гривні за 1 долар США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами Максима Пархоменка - аналітика Альпарі, на початку цього тижня гривня коливалася до 24,80 за долар. Це явище - досить звичне і не говорить про раптове зростання у майбутньому.

Експерт вважає, що до кінця жовтня національна валюта затримається приблизно на рівні 24,60 за долар. Цього місяця відбудуться два аукціони ОВДП. Вони можуть підвищити доларову ліквідність на ринку.

"Особливу увагу варто приділити 29 жовтня, якщо Мінфін проведе емісію 5-річних паперів, попит на які найбільший. В цьому випадку ми отримаємо укріплення гривні до 24. У разі відсутності такої пропозиції долар після аукціону почне відновлюватися, і це й буде відправною точкою зниження до нового року", - стверджує Пархоменко.

Як повідомляв ONLINE.UA, світові фінансові експерти вважають, що найближчим часом може статися нова економічна криза, яка торкнеться України. Фінансова криза 2008 року не аби як вплинула на нашу державу, але новий спад може бути не настільки катастрофічним, вважають деякі фахівці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?