Експерти зробили шокуючий прогноз про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти зробили шокуючий прогноз про смертельний коронавірус

Експерти зробили шокуючий прогноз про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

Смертельний китайський коронавірус вируватиме в світі ще мінімум два тижні, протягом яких будуть заражені убивчою пневмонією не менше 500 тисяч осіб. А це говорить про те, що жертв небезпечної інфекції стане в більш ніж в десять разів більше, ніж на сьогоднішній день. Такий шокуючий прогноз зробили британські вчені з Лондонської школи гігієни і дослідження тропічних хвороб, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Експерти зробили свій прогноз про пік епідемії коронавірусу на підставі математичної моделі, яку вони відтворили на основі даних про захворюваність в Ухані і провінції Хубей, які є епіцентрами спалаху коронавіруса. На думку експертів, в Ухані смертельної пневмонією заразилися не менше 5% населення багатомільйонного міста, відповідно рахунок йде на сотні тисяч людей.

"Ситуація досить невизначена, а тому точну дату назвати складно. Вирішальними стануть найближчі два тижні, оскільки в цей період стане ясно, чи буде далі хвороба поширюватися світом, або карантинні заходи, прийняті китайським урядом, дійсно виявилися дієвими", - підкреслюють автори прогнозу .

Дослідники вважають, що офіційні дані про хворих китайським коронавірусом сильно занижені. Це відбувається через те, що у деяких заражених через міцний імунітет хвороба проходить у легкій формі, тому виявити її вдалося не у всіх.

У той же час вірусологи Китаю впевнені, що спад епідемії настане приблизно через 10 днів. Вони сподіваються, що більшість заражених вірусом вдасться вилікувати, так як в критичному стані знаходяться тільки ті пацієнти, у яких, крім пневмонії, діагностовано інші захворювання і порушення імунної системи.

Нагадаємо, в Україні запроваджено режим підвищеної готовності у зв'язку з загрозою виникнення епідемії коронавіруса. На сьогоднішній день в країні не зафіксовано жодного випадку зараження китайським вірусом, викликающим смертельну пневмонію. Медики нагадують українцям, що коронавірус передається від людини до людини, від побутових речей зараженого і при контакті з зараженими тваринами. Вони закликають громадян України дотримуватися всіх заходів профілактики, поки існує загроза проникнення смертельного вірусу в нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Китаї вирішили перейменувати коронавірус. Він отримав назву Novel Coronavirus Pneumoni (NCP) - пневмонія, що викликається новим типом коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?