Китай прийняв несподіване рішення по смертельному коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай прийняв несподіване рішення по смертельному коронавірусу

Китай прийняв несподіване рішення по смертельному коронавірусу
Джерело:  online.ua

Смертельний китайський вірус отримав нову назву - Novel Coronavirus Pneumoni (NCP) - пневмонія, що викликається новим типом коронавіруса. Таке рішення ухвалила влада Китаю, де станом на 9 лютого від вбивчої вірусної пневмонії померли 813 осіб, а понад 37,5 тисячі людей заразилися небезпечним недугом як в китайських містах, так і за межами цієї країни, передає ONLINE.UA з посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я КНР.

На сьогоднішній день більше 6 тисяч людей, що заразилися коронавірусною пневмонією, перебувають у важкому стані. У Китаї при цьому повідомляють, що 2649 чоловік вдалося вилікувати, а ще 29 тисяч знаходяться в лікарнях з підозрою на коронавірус. Напередодні стало відомо, що в китайському місті Ухань, яке є епіцентром спалаху епідемії, померли перші іноземці - 60-річна громадянка США і громадянин Японії.

У ВООЗ підкреслюють, що ситуація з епідемією починає стабілізуватися, але будь-які прогнози щодо того, чи досяг вірус піку, ще робити рано. У свою чергу генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебрейесус зазначає, що тенденція поширення вірусу не надто прискорюється.

Слід зазначити, що в Україні запроваджено режим підвищеної готовності у зв'язку з загрозою виникнення епідемії коронавіруса. Напередодні Кабмін ухвалив розпорядження ізолювати всіх українців, які прибувають з китайської провінції Хубей, на 14 днів - це термін інкубаційного періоду, протягом якого у заражених смертельною інфекцією може не спостерігатися ніяких симптомів. Також відомо, що в Україну надійшли тест-системи на визначення китайського коронавіруса в організмі людини, але поки жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання вірусом 2019 nCoV не підтверджено.

Медики нагадують українцям, що коронавірус передається від людини до людини, від побутових речей зараженого і при контакті з зараженими тваринами. Вони закликають громадян України дотримуватися всіх заходів профілактики, поки існує загроза проникнення смертельного вірусу в нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що коронавірус в Ухані вбив лікаря, який одним з перших намагався поширити інформацію про небезпечний 2019 nCoV. Він жив в епіцентрі спалаху - в місті Ухань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?