Експертка пояснила, що змінить повернення РФ до ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Експертка пояснила, що змінить повернення РФ до ПАРЄ

Експертка пояснила, що змінить повернення РФ до ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС Катерина Зеленко заявила, що відновлення прав Російської Федерації в ПАРЄ послабить Раду Європи та підірве прозорість правил в організації. На її думку, зняття заборони щодо Росії в ПАРЄ – явно не та політика, яка могла б зупинити російську агресію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломатки.

"Навпаки, вона послабить поважну інституцію, підірвавши справедливість і прозорість правил в Раді Європи", – написала Зеленко.

Як відомо, 5 років тому російську делегацію позбавили права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи через агресію проти України й анексію Криму. У відповідь Росія припинила свою участь у роботі міжнародної організації й не платить внески. У ПАРЄ потужне проросійське лобі неодноразово робило спроби повернути російську делегацію, але їх вдавалося вчасно заблокувати. 16 травня 2019 року у Раді міністрів підтримали документ, який відкриває шлях для повернення Росії, а 17 травня його остаточно затвердили.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська делегація допускає призупинення своєї участі у засіданнях ПАРЄ після скандального рішення про повернення російської делегації. Про це заявила в.о. голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Марія Іонова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?