«Ми не бачимо себе в одному залі з росіянами»: українці в ПАРЄ готують відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

«Ми не бачимо себе в одному залі з росіянами»: українці в ПАРЄ готують відповідь

«Ми не бачимо себе в одному залі з росіянами»: українці в ПАРЄ готують відповідь
Джерело:  interfax.com.ua

Українська делегація допускає призупинення своєї участі у засіданнях ПАРЄ після скандального рішення про повернення російської делегації. Про це заявила в.о. голови комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Марія Іонова, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Делегація збереться і буде вирішувати. В принципі, ми не бачимо себе в одному залі з росіянами. Ми просто припинимо участь України в літній сесії. І взагалі я не знаю, чи можна буде туди повертатися, якщо чесно», – повідомила Іонова.

Крім того, українська делегація збирається вже сьогодні протестуватиме проти повернення повноважень членів делегації РФ.

«Ми будемо протестувати. І коли вони залишаться в залі, ми покинемо його. Нехай вони голосують за Генерального секретаря ПАРЄ без України», – додала представниця України.

Особливе обурення з боку України викликає той факт, що більшість ПАРЄ проігнорувала, що 6 з 11 депутатів з делегації Росії перебувають під світовими санкціями – свого часу вони голосували за введення військ в Україну.

За словами Іонової, подібне навряд чи могло статися за часів президента Порошенка.

«В останні 5 років у подібних критичних ситуаціях на допомогу приходив президент Петро Порошенко – він включався і просто дзвонив кому треба, тримав зв’язок і з Меркель, і з іншими», – заявила Марія Іонова.

Депутат звернула увагу, що в адміністрації нинішнього президента Зеленського двічі проігнорували офіційні звернення представників української делегації в ПАРЄ, які пропонували зустрітися з президентом перед його візитом до Франції, щоб розповісти «про всі загрози, оскільки розуміли позицію французів».

Як заявила Іонова, німці і французи «сьогодні і останнім часом не приховували свою проросійську політику».

Нагадаємо, що сьогодні вночі більшість депутатів ПАРЄ висловились за повернення російської делегації без додаткових умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?