Санкції ПАРЄ: хто голосував «за» та «проти» повернення росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції ПАРЄ: хто голосував «за» та «проти» повернення росіян

Санкції ПАРЄ: хто голосував «за» та «проти» повернення росіян

Вчора пізно ввечері депутати Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалили резолюцію про зміну санкційного механізму, яка допускає повернення делегації РФ до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », за резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

При детальному розгляді результатів голосування виявилось, що за повернення росіян віддали свої голоси у повному складі делегації Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії і Туреччини.

Частково рішення про повернення російської делегації підтримали Швейцарія, Німеччина, Молдова, Чехія, Вірменія і Нідерланди.

Україна і Грузія проголосували проти у повному складі, також проти рішення проголосували більшість делегатів від Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії і Швеції.

Результати голосування були жорстко розкритиковані членом української делегації, першим заступником голови Верховної Ради Іриною Геращенко. Зокрема, у своєму Facebook вона піддала нищівній критиці позицію делегації Нідерландів – країни, громадяни якої загинули у збитому росіянами пасажирському літаку, що слідував рейсом MH17.

«А знаєте, хто найбільше мене вразив сьогодні? Голландські депутати. Днями міжнародна слідча група оприлюднила результати трагедії МН 17. Встановила причетність росіян до вбивства 280 людей. Сьогодні голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ. Впевнена чомусь , що вони ніколи не зустрічалися з родинами жертв, не були на похоронах останків...», – написала Геращенко.

Нагадаємо, що вчора керівництво ПАРЄ проігнорувала доповідь по MH17 та щодо шантажу Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?