В ПАРЄ нахабно проігнорували доповідь по MH17 та щодо шантажу Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В ПАРЄ нахабно проігнорували доповідь по MH17 та щодо шантажу Росії

В ПАРЄ нахабно проігнорували доповідь по MH17 та щодо шантажу Росії

Керівництво ПАРЕ відхилило пропозиції щодо проведення дебатів з питань порушень Росією принципів Ради Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

Сьогодні у ПАРЄ було зареєстровано два запити про проведення дебатів під назвою «Завершити російський шантаж: Росія має понести відповідальність за неплатежі» та «Зобов’язання притягнути до відповідальності тих, хто збив MH17». Їхніми авторами були депутат від Великої Британії, консерватор Роджер Гейл та голова групи ЄНП, депутат від Польщі Александр Почей.

Обидва запити на проведення дебатів були відхилені. Спочатку проти нього проголосувало Бюро ПАРЄ, який є керівним органом асамблеї. Потім на вимогу кількох депутатів це питання винесли на розгляд всіх депутатів, але також безрезультатно.

За проведення дебатів про російський фінансовий шантаж проголосували 46 депутатів, 77 були проти. По другому питанні – про малазійський літак MH17, який був збитий російськими ППО, голоси розподілилися: 52 – «за», 86 – «протии». Відповідно, це питання теж не внесли до порядку денного.

Як відомо, на літній сесії ПАРЄ, яка розпочала свою роботу сьогодні, буде розглядатися питання  про зняття санкцій з російської делегації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?