Експрем’єрка Данії розповіла про домагання з боку експрезидента Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрем’єрка Данії розповіла про домагання з боку експрезидента Франції

Експрем’єрка Данії розповіла про домагання з боку експрезидента Франції
Джерело:  online.ua

Колишня прем'єр-міністерка Данії Гелле Торнінг-Шмідт звинуватила колишнього президента Франції Валері Жискара д'Естена у сексуальних домаганнях. Інцидент трапився майже 20 років тому. Про нього експрем’єрка розповіла в своїх мемуарів, які були опубліковані нещодавно данською пресою.

Джерело: The Local.

"Я побачила, як Жискар д’Естен, що сидів біля мене, хапає мене за стегно під столом. Це було абсолютно божевільно. Я запитала себе, що відбувається, я змінила місце, і все закінчилося", – написала колишня глава данського уряду у своїй книзі.

Її зустріч з експрезидентом Франції відбулася за вечерею у посольстві Франції у Копенгагені у 2002 чи 2003 році.

Жінка брала участь у Європейській конвенції, створеній для розробки проєкту конституції Європейського Союзу, і очолюваній колишнім главою Франції.

"У наші дні це було б розцінено як сексуальні домагання. Тоді так не було. Це був інший час, але я сприйняла це як недоречний жест, і ситуація мене дуже розлютила", – зазначила Торнінг-Шмідт.

Як відомо, Гелле Торнінг-Шмідт стала першою жінкою, яка очолила уряд Данії. Вона була прем’єркою в 2011-2015 роках.

Торнінг-Шмідт очолювала соціал-демократичну партію в 2005-2015 роках, а після відходу з уряду керувала групою допомоги Save the Children у 2016-2018 роках.

Це не перше звинувачення в домаганнях на адресу Жискара д’Естена 

Раніше експрезидента звинуватила в сексуальних домаганнях німецька журналістка WDR Енн-Кетрін Штраке.

У поданій минулого року скарзі вона заявила, що високопосадовець тричі торкався її сідниць під час інтерв'ю у своєму паризькому офісі.

Валері Жискар д’Естен займав пост президента Франції з 1974 по 1981 рік. Він помер від ускладнень коронавірусу наприкінці 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно в Франції засудили до 3 років позбавлення волі іншого експрезидента - Ніколя Саркозі. Суд визнав його винним у корупції та торгівлі впливом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?