Експрезидент Польщі кинувся шукати додаткову роботу через дружину
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрезидент Польщі кинувся шукати додаткову роботу через дружину

Експрезидент Польщі кинувся шукати додаткову роботу через дружину
Джерело:  online.ua

Колишній президент Польщі Лех Валенса в останньому своєму інтерв'ю зізнався, що в 77-річному віці вимушений шукати додаткову роботу, оскільки пандемія коронавірусу та криза вдарили по його фінансовому становищу. Також колишній політик не приховує той факт, що міг би прожити на свою пенсію, однак його дружина її витрачає за лічені дні. Валенса також розповів, що через пандемію не може літати з лекціями за кордон, а його пенсії в 6 тисяч злотих більше не вистачає на витрати родини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Onet.

"Я не знаю, що робити, тому що я не можу літати на лекції, і мені потрібно трохи підзаробити, тому що моя дружина витрачає більше, ніж ми маємо", — відверто зізнався колишній президент Польщі.

Валенса, який за професією електрик, уже почав шукати додаткову роботу.

"Найкраще почуваюся електриком. Я досі пам'ятаю закон Ома, закон Кірхгофа і ще кілька речей. Але, чорт візьми, все змінилося, і я не знаю, чи не вб'ють мене зараз ці машини", — жартівливо додав він.

Не можна також не згадати про те, що декілька місяців тому Валенса навіть зізнавався, що він банкрут.

"Після шести місяців такій ситуації, як зараз, я піду з торбами і збиратиму гроші перед церквою, і я кинув свою останню роботу, тому що умови були нижчі за мої потреби", — стверджував тоді він.

Варто нагадати, що Лех Валенса — співзасновник і перший керівник профспілки "Солідарність" у 1980-х роках, у 1983 році він отримав Нобелівську премію миру. 30 років тому, він був обраний президентом Польщі у другому турі, набравши 74,25 % голосів. Перед ним стояли найважчі проблеми політичної нестабільності та переходу Польщі до вільної ринкової економіки, з якими він успішно впорався. У 1995 році Валенса програв вибори Александру Квасневському і був змушений повернутися на свою колишню роботу електрика на судноверфі. Валенса разом з дружиною мають восьмеро дітей.

Як повідомляв ONLINE.UA,  польський президент Анджей Дуда виступив із закликом  до інших країн Євросоюзу про введення нових антиросійських санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?