Експрезидента Саркозі засудили до реального ув'язнення через корупцію
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрезидента Саркозі засудили до реального ув'язнення через корупцію

Експрезидента Саркозі засудили до реального ув'язнення через корупцію
Джерело:  online.ua

Тривалий час тягнулося слідство та судовий процес, головним фігурантом якого був колишній французький президент Ніколя Саркозі. Його звинуватили у корумпованості та торгівлі своїм політичним впливом. У центрі уваги правоохоронних органів республіки знаходилися епізоди 2007 та 2012 років — тоді у країні тривали передвиборчі кампанії. Слідство зацікавилося джерелами фінансування політичних акцій Саркозі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Суд засудив відомого політика до трьох років ув’язнення. Передбачається, що з них він реально “відсидить” один, а інші два будуть умовними. Вимога державного обвинувачення зводилася до чотирьох років ув’язнення — двох умовних, а двох реальних у тюрмі.

Суддівство визнало провину Саркозі у корупції та спробі підкупу судді. Сам він оголосив вирок несправедливим — буцімто це його переслідують політичні опоненти. Він залишатиметься на волі весь термін, відведений для оскарження вироку через процедуру апеляції.

Після завершення президентської каденції Саркозі вже не вперше потрапив до суду через кримінальне провадження. Утім, він ще жодного разу не бував в ув’язненні.

Інший колишній президент Франції Жак Ширак також був визнаний винним — його звинуватили у призначенні друзів на фіктивні посади під час своєї каденції мером Парижа. Він отримав два роки умовного покарання внаслідок заочного судового процесу — політик не брав у ньому участі через нібито захворювання.

Згідно з відкритими джерелами, приводом для розслідування проти Саркозі стало нібито витрачання з його боку більше грошей, ніж він отримував на передвиборчі компанії. Також політика запідозрили в отриманні протизаконних пожертв від мільярдерки Ліліан Бетанкур, яка виступала співвласницею L'Oreal. Також Саркозі дорікали корупційним зв’язком з лівійським диктатором Муаммаром Каддафі, який втратив владу внаслідок революції 2011 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, після оприлюднення резонансного фільму Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального під назвою "Палац для Путіна", білоруські журналісти вирішили показати, як живе самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який вважає бізнесменів країни "злодіями" і "буржуями" і критикує їх за нечесне ведення бізнесу. Як виявилося, у Лукашенко є 7 розкішних палаців, елітний автопарк з Maybach 62, Mercedes Pullman W221 і Rolls-Royce Phantom Coupe, а також ексклюзивні літаки Boeing 767-32K і "Гольфстрім G550".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?