Журналісти дізналися про розкішні палаци, ексклюзивні літаки і елітний автопарк Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися про розкішні палаци, ексклюзивні літаки і елітний автопарк Лукашенко

Журналісти дізналися про розкішні палаци, ексклюзивні літаки і елітний автопарк Лукашенко
Джерело:  online.ua

Після оприлюднення резонансного фільму Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального під назвою "Палац для Путіна", білоруські журніласти вирішили показати, як живе самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який вважає бізнесменів країни "злодіями" і "буржуями" і критикує їх за нечесне ведення бізнесу . Як виявилося, у Лукашенко є 7 розкішних палаців, елітний автопарк з Maybach 62, Mercedes Pullman W221 і Rolls-Royce Phantom Coupe, а також ексклюзивні літаки Boeing 767-32K і "Гольфстрім G550". Про це йдеться в матеріалі білоруського бюро Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

Журналісти розповіли, що постійна резиденція Лукашенка знаходиться в "Озерному" під Мінськом. Її територія займає 88 гектарів, на яких розташовані спортивний майданчик, парк, ліс, озеро і триповерховий будинок, площа кожного поверху якого становить приблизно 500 кв. м. Друга резиденція Лукашенка розташована в "Заславлі", на березі Мінського моря. Вона займає майже 40 га. Там є декілька особняків, тенісні корти, сад і басейн. Офіційно обидві резиденції належать до "Дипсервісу". Третя резиденція знаходиться на батьківщині Лукашенко, в Олександрії-2. Офіційно вона належить Белнефтегазу. У Березінському заповіднику також є невелика, в порівнянні з іншими палацами, резиденція, але Лукашенко багато років в ній не живе. Крім того, журналісти знайшли ще кілька палаців:

  • в Прип'яті, недалеко від агромістечка Лясковічі Петриківського району. На ділянці кілька десятків будівель, вертолітний майданчик, спортивний комплекс і гостьові будинки. Офіційно все це називається "Комплекс для обслуговування делегацій в Прип'ятському національному парку". Сам Лукашенко не приховує, що буває тут щовесни;

  • резиденція на Браславських озерах. Це ділянка 14 га на березі озера Волос, в заповіднику "Інтерлейк". Там є гостьові будинки і вертолітний майданчик;

  • резиденція в Вискулах, де був підписаний договір про припинення існування СРСР. Вона вважається урядової, але сам Лукашенко не приховує, що відвідує її кілька разів на рік, хоча офіційно територія належить Національному парку "Біловезька пуща";

  • три резиденції в Мінську. Дві з них розташовані на вулиці Карла Маркса, 38 і Палац Незалежності на проспекті Перемоги. Обидва об'єкти офіційно мають статус проживання.

Елітний автопарк Лукашенко, за даними журналістів, налічує десятки автомобілів. У їх числі є: Maybach Daimler 62 вартістю до 500 тисяч євро (Лукашенко запевняє, що автомобіль йому "подарували"), Gelandewagen, Audi A8 II, Audi A8 III, преміум-моделі Mercedes, а також Mercedes Pullman W221, Rolls-Royce Phantom Coupe і електромобіль Tesla.

Літає Лукашенко на ексклюзивному Boeing 767-32K (ER). Його придбали за кошти з держбюджету в 2012 році за 100 млн доларів. Також в аеропорту коштує реактивний літак "Гольфстрім G550", але пресслужба Лукашенка заперечує, що літак належить не йому.

Крім того в розслідуванні йдеться, що Лукашенко носить дорогий годинник: Patek Philippe Calatrava 5120j (18-каратне жовте золото, шкіра алігатора, ціна - 20 тисяч євро). А його сина Миколу в 2019 році бачили на велосипеді Canyon за 7,5 тисяч євро. У пресслужбі Лукашенко запевнють, що велосипед "подарували". Важливо відзначити, що і сам Лукашенко неодноразово стверджував, що його резиденції йому не належать, а машини належать державному автопарку, але це не заважає користуватися "державним майном".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко закликав відмовитися від "шпигунського" iPhone, хоча у самого є iMac.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?