Лукашенко закликав відмовитися від "шпигунського" iPhone, хоча в самого є iMac
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко закликав відмовитися від "шпигунського" iPhone, хоча в самого є iMac

Лукашенко закликав відмовитися від "шпигунського" iPhone, хоча в самого є iMac
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати шпигують за користувачами смартфонів, зокрема й у Білорусі, наголосив лідер місцевого режиму Олександр Лукашенко. Частково визнаний президент республіки закликав людей переходити на мобільні телефони з кнопками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену в Telegram частину виступу політика на Всебілоруському народному зібранні.

За його словами, на старі телефони вже давно переходять “розумні люди”.

“Бачте, скривджені, бідні, без олігархів Білорусь. Я не кажу про дванадцять смартфони і айфони. Заради бога, телефонуйте. Хочете, щоб кожну хвилину вас американці відстежували, де ви знаходитеся і що ви там займаєтеся з цими айфонами, купуйте. Якщо ви не чуєте, що я кажу. Розумні люди вже давно шукають кнопкові телефони. А ми…” - наголосив Лукашенко.

Сам він не уточнив під час заходів, яким телефоном користується. З попередніх виступів самопроголошеного президента відомо, що йому підносить телефон ад’ютант спеціально перед розмовою. Самостійно він його із собою не носить.

Цікаво, завдяки світлинам з кабінету Лукашенка відомо, що у нього на столі знаходиться комп’ютер iMac від тієї ж компанії Apple.

Водночас варто зазначити, що відстежити фактично можна будь-який мобільний телефон. Система зв’язку пристрою вимагає з’єднання з найближчою точкою доступу, яка забезпечує покриття.

Відповідні дані операторів і точок покриття знаходяться навіть в умовно відкритому доступі, про що свідчать, наприклад, розслідування Bellingcat. Експерти організації збирають масиви даних — білінги, за якими визначають подробиці епізодів, щодо яких працюють.

Саме таким чином Bellingcat дізналася деталі отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Вони визначили місцеперебування окремих представників ФСБ РФ, які стежили за політиком упродовж місяців.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер режиму в Білорусі Олександр Лукашенко виступив з оголошенням про умови, за яких він погодиться залишити владу. Частково визнаний президент стверджує, що готовий відмовитися від державного керування, якщо у республіці буде “мир”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?