Лукашенко назвав умови для свого відходу від влади
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко назвав умови для свого відходу від влади

Лукашенко назвав умови для свого відходу від влади
Джерело:  online.ua

Лідер режиму в Білорусі Олександр Лукашенко виступив з оголошенням про умови, за яких він погодиться залишити владу. Частково визнаний президент стверджує, що готовий відмовитися від державного керування, якщо у республіці буде “мир”. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на БЕЛТА.

Самопроголошений лідер країни виступив із доповіддю на VI Всебілоруському народному зібранні. За його словами, перш за все в Білорусі повинен панувати закон.

“Головна моя умова відходу від влади: у країні мир, порядок, жодних протестних дій, не перевертати країну, висловлювати в рамках закону думку”, наголосив Лукашенко.

Також він згадав другу умову, яка торкається приходу до влади “неправильних” людей.

“Друга умова: якщо складеться так, що до влади прийдуть не ті, і у них будуть інші погляди, другим пунктом ми запишемо, що жодна волосина з вас, прихильників нинішнього президента, впасти не може. Тому я запропонував Всебілоруське народне зібрання зробити конституційним органом. Зробити його з повноваженнями”, - наголосив Лукашенко.

Диктатор назвав згаданий орган необхідним для стабілізації ситуації у цей перехідний період. Він також не погодився з послабленням президентських повноважень і наголосив, що не робитиме цього.

“Це буду не я. Це буде інший президент. Тому не пришивайте це до мене. Буде інший глава держави, але він повинен бути главою держави. Він повинен, як зараз, відповідати за основні напрямки розвитку. Всебілоруське народне зібрання мають бути стабілізатором, парасолькою всієї країни на якийсь проміжок часу. Щоб зберегти країну”, - стверджує політик.

Він анонсував, що в Білорусі вже 2022 року представлять новий варіант Конституції, який після ухвалять.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко наголосив, що республіка нібито знаходиться у переломному моменту, який схожий на період розвалу Радянського Союзу. Він наголосив, подібних ситуацій в Білорусі було зовсім небагато. За його словами, ситуація лише трохи відрізняється від повної безнадії 30 років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?