Лукашенко порівняв ситуацію в Білорусі з розвалом Радянського Союзу
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко порівняв ситуацію в Білорусі з розвалом Радянського Союзу

Лукашенко порівняв ситуацію в Білорусі з розвалом Радянського Союзу
Джерело:  online.ua

Лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко наголосив, що республіка нібито знаходиться у переломному моменті, який схожий на період розвалу Радянського Союзу. Він наголосив, подібних ситуацій в Білорусі було зовсім небагато. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, ситуація лише відрізняється від повної безнадії 30 років тому.

“Ми переживаємо дуже серйозний і переломний період в житті не тільки нашої держави, а й усього білоруського народу. Таких моментів в історії нашої країни було небагато. Сучасний період можна порівняти з розвалом Радянського Союзу та його наслідками, з першим Всебілоруських народним зібранням — це ближче. Різниця лише в тому, що тоді була повна безнадія. Не було країни, не було взагалі нічого. Переломний момент, хаос в умах людей”, - стверджує Лукашенко.

У доповіді на VI Всебілоруському зібранні він згадав також жорстку атаку ззовні. Водночас із тим країна пережила спробу не просто “кольорової революції”, але справжнього заколоту.

“Кольорова революція в Білорусі була неможлива. Тому, спираючись на певні внутрішні сили, була зроблена спроба не кольорової революції, а заколоту за принципом бліцкригу. Бліцкриг не вдався. Ми утримали свою країну. Поки що”, - додав він.

Нагадаємо, у серпні 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори, до яких уперше в історії країни не допустили міжнародним чи взагалі неурядових спостерігачів. Вони передбачувано завершилися перемогою Лукашенка, однак з таким рейтингом, що тисячі й мільйони білорусів обурилися фальсифікаціями.

На тлі оприлюднення інформації про те, яким чином режим викрав реальні результати голосування, почалися вуличні протести, які тривають досі у різних районах республіки вихідними днями. Тисячі людей пережили затримання, арешти, репресії та навіть тортури від рук силовиків.

Представники режиму Лукашенка потрапили під нові санкції, які будуть чинними до звільнення всіх політв’язнів і проведення справжніх виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу допустила розширення санкційного тиску на режим Олександра Лукашенка за одним з нових сценаріїв. Передбачається, що офіційний Брюссель будуватиме відносини з чинним білоруським урядом відповідно до одного з алгоритмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?