Ексрадник Трампа зважився на резонансне зізнання щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексрадник Трампа зважився на резонансне зізнання щодо України

Ексрадник Трампа зважився на резонансне зізнання щодо України
Джерело:  online.ua

Ексрадник з національної безпеки американськоголідера Дональда Трампа, Джон Болтон, зізнався, що американський президент пов’язував затримку військової допомоги для України із розслідуванням стосовно сина його політичного конкурента Джо Байдена. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The New York Times".

Варто зазначити, що це зазначається в неопублікованому рукописі книги Болтона, який він розповсюдив серед своїх соратників. Джерела видання розповіли про що саме йдеться у книзі.

За попередніми даними, у ній викладено приблизно те, що може розповісти колишній радник Трампа, якщо його викличуть до суду у справі імпічменту. Болтон стверджує, що про затримку 391 мільйона оборонної допомоги у серпні минулого року йому говорив Трамп.

"Також у книзі розповідається, що держсекретар Майк Помпео визнавав, що немає підстав вважати тодішню послиню Штатів в Україні Марі Йованович корумпованою. Саме це стверджував адвокат Трампа Рудольф Джуліані. Коментуючи липневу розмову американського президента із Володимиром Зеленським Болтон висловив генпрокурор Вільяму Барру стурбованість згадками у ній адвоката Трампа. Останній "проводив тіньову політику щодо України", - сказано в повідомленні.

Окрім того, в ході зустрічі, де обговорювалась поїздка до Києва на інавгурацію Зеленського, Трамп критикував Україну. На його думку, українські посадовці хотіли "зашкодити йому". Він згадав теорію змови, що начебто Україна причетна до злому пошти демократів під час виборів 2016 року.

Варто зазначити, що команда Трампа поки не коментувала ці дані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в США розсекретили шокуючий компромат на Трампа по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?