Ексзаступника секретаря РНБО Сівковича судитимуть за розгон студентів під час Майдану
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексзаступника секретаря РНБО Сівковича судитимуть за розгон студентів під час Майдану

Ексзаступника секретаря РНБО Сівковича судитимуть за розгон студентів під час Майдану
Джерело:  online.ua

Колишнього заступника Секретаря РНБО України Володимира Сівковича будуть судити за організацію побиття учасників однієї з акцій протесту молоді під час Революції Гідності.

Джерело: ДБР

Справу Сівковча відправили до суду

Обвинувальний акт відносно колишнього заступника Секретаря РНБО України за організацію розгону «Студентського Майдану» було скеровано до суду.

Працівники ДБР встановили, що колишній працівник КДБ СРСР за завданням своїх кураторів пішов працювати до органів державної влади України. З часом Володимир Сівкович став заступником Секретаря РНБОУ та отримав до дня Незалежності України у 2013 році військове звання генерал-майора запасу, - повідомляє ДБР.

За три місяці після цього він безпосередньо брав участь в організації побиття учасників однієї з перших акцій протесту молоді під час Революції Гідності.

Наразі він є одним з очільників антиукраїнського руху, створеного спецслужбами рф. Це теж не залишиться поза увагою нашого слідства та правосуддя, - повідомили в ДБР.

За інформацією правоохоронців, Сівкович виконував завдання президента-втікача Віктора Януковича та тодішнього Секретаря РНБО.

Він «згадав» отримані в КДБ навички вербування та тиску. Через його вказівки у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року начальник головного управління столичної міліції дав наказ до насильного розгону мирної акції протесту – «Студентського Майдану» в центрі Києва.

Тоді під час нічної наради у кабінеті начальника ГУ столичної міліції під керівництвом заступника Секретаря РНБОУ було віддано свідомо злочинний наказ.

Цей наказ передбачав залучення спецпідрозділу «Беркут» для застосування сили до мітингувальників. «Зачистка» Майдану Незалежності від патріотичної молоді мала відбуватись під приводом забезпечення, нібито, встановлення новорічної ялинки.

Сівкович наразі переховується на території РФ та є заочно заарештованим.

Нагадаємо, що загалом правоохоронці розслідують більше ніж 4,7 тис. злочинів проти учасників Революції Гідності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?