Посадовців КМДА та Федерації профспілок підозрюють у продажі держмайна на 25 млрд грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Посадовців КМДА та Федерації профспілок підозрюють у продажі держмайна на 25 млрд грн

Посадовців КМДА та Федерації профспілок підозрюють у продажі держмайна на 25 млрд грн
Джерело:  online.ua

СБУ викрила схему з привласнення державних установ санаторно-курортної сфери України на 25 млрд грн. До схеми причетні чотири експосадовці КМДА та топчиновник Федерації профспілок.

Джерело: СБУ, ДБР

Чиновники з КМДА та Федерації профспілок привласнювали держмайно

СБУ провела оперативно-слідчу роботу і встановила, що до організації схеми причетний заступник Голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Вони займались незаконним «виведенням» з держвласності соціальних закладів для їх подальшого продажу і отримання тіньових прибутків. Серед привласненої нерухомості: українські санаторії, реабілітаційні центри і навчально-спортивні установи, - повідомили в СБУ.

За даними слідства, посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об‘єкти.

Потім ці об‘єкти продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми.

ДБР повідомляє, що один із підозрюваних київських чиновників незаконно оформив право власності на будинок Профспілок на Майдані Незалежності, будинок площею 3 720 кв. м на вулиці Хрещатик, виробничо-адміністративний будинок на вулиці Шота Руставелі у Києві тощо.

Вже 230 незаконно приватизованих установ передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Загальна вартість повернутого державі майна становить 25 млрд грн.

Підозрюваним чиновникам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 124 млн грн.

Чотирьох посадовців з КМДА підозрюють за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?