Віддав наказ розстріляти цивільні авто: СБУ ідентифікувала російського командира
Категорія
Україна
Дата публікації

Віддав наказ розстріляти цивільні авто: СБУ ідентифікувала російського командира

Віддав наказ розстріляти цивільні авто: СБУ ідентифікувала російського командира
Джерело:  online.ua

СБУ визначила дані російського командара, який віддав наказ стріляти по українцям, які намагалися виїхати з Харківщини 24 лютого.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ оприлюднила дані російського командира, який наказав розстріляти цивільні машини

У результаті слідчих дій встановлено особу російського загарбника, який на початку повномасштабного вторгнення віддав наказ розстріляти авто з мирними жителями Харківської області.

Воєнним злочинцем виявився заступник командира з військово-політичної роботи 25-ї окремої мотострілецької бригади Західного військового округу ЗС РФ підполковник Євгєній Зеленов, – зазначили в СБУ.

Як повідомляється, 24 лютого воєнний злочинець командував однією з російських батальйонно-тактичних груп, яка воювала проти ЗСУ на східному напрямку.

За даними слідства, його окупаційне угруповання наблизилось до Харківської кільцевої дороги до селища Липці та повінстю заблокувало автомобільну дорогу на виїзд із області.

Місцеві жителі, які їхали з прикордонних населених пунктів регіону, вимагали розблокувати рух і чинили спротив окупантам. За це командир рашистів наказав підлеглим відкрити вогонь на ураження по автомобілях, в яких були цивільні громадяни. У результаті злочину одна людина загинула, щонайменше двоє отримали важкі поранення, – додали в СБУ.

Правоохоронці повідомили фігуранту справи про підозру за ч. 2 статті 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?