Перенаправив світло для російських військових: СБУ викрила "енергетика"-колаборанта
Категорія
Україна
Дата публікації

Перенаправив світло для російських військових: СБУ викрила "енергетика"-колаборанта

Перенаправив світло для російських військових: СБУ викрила "енергетика"-колаборанта
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ викрили ще одного колаборанта, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз російських військ.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала чоловіка, який перенаправив електроенергію росіянам

Поплічником ворога виявився колишній працівник місцевих електромереж, який після тимчасової окупації частини регіону перейшов на сторону російських загарбників.
За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського району", яке підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики" терористичної організації "днр". Перебуваючи на «посаді» зловмисник "від’єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ, - зазначили в пресслужбі СБУ.

За інформацією правоохоронців, щоб знайти співробітників та провести технічні заходи ворожий поплічник почав співпрацювати з робітниками "регіональної енергопостачальної компанії" у тимчасово окупованій Горлівці.

Як повідоляється, знеструмивши місто, росіяни забезпечували енергопостачання своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами.

Після звільнення Лиману зловмисник намагався втекти з міста. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність, - додали правоохоронці.

 СБУ затримала колаборантку, яка займалася депортацією українців

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила "віцемера" окупантів на Донеччині, яка займадася депортацією жителів Маріуполя і Волновахи до Російської Федерації.

Для цього вона організувала в місті транзитний «перевалочний пункт», який використовували для примусового вивезення українців до віддалених регіонів росії, зокрема Східного Сибіру і Далекого Сходу, — наголосила пресслужба СБУ.

За інформацією правохоронців, колаборанткою виявилася жителька Єнакієвого, яка у 2016 році приєдналась до влади так званої "днр".

Згодом її призначили «керуючою справами» місцевої окупаційної адміністрації, а потім “підвищили” на посаду до окупаційної адміністрації Чистякового.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?