В Одесі затримали подружжя шпигунів з РФ — вони готували ракетний удар по силах ППО ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі затримали подружжя шпигунів з РФ — вони готували ракетний удар по силах ППО ЗСУ

В Одесі затримали подружжя шпигунів з РФ — вони готували ракетний удар по силах ППО ЗСУ
Джерело:  online.ua

В Одесі СБУ затримала подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Джерело: СБУ

СБУ затримала російських шпигунів в Одесі

Агенти ГРУ збирали збирали розвіддані про місця можливої дислокації та переміщення підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ в Одеській області.

Втім співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російську агентуру і встановили контроль за нею ще на первинному етапі підривної діяльності. Зрештою СБУ затримала обох шпигунів при спробі передачі закритих відомостей до рф, - зазначили в СБУ.

Відомо, що затриманий чоловік народився в Одесі, проте служив у російській армії та брав участь у бойових діях на території Чечні. Разом з дружиною вони мають російське громадянство.

Вони були завчасно відправлені в Україну ще у 2018 році та отримали посвідку на проживання. Таким чином російська воєнна розвідка планувала створити на півдні України власний агентурний апарат.

Агенти перед повномасштабним вторгненням збирали дані про суспільно-політичну обстановку в регіоні і розширювала коло своїх знайомств, готуючись до виконання основних завдань.

Затримані шпигуни намагалися дізнатися локацію зенітно-ракетних комплексів «Crotale» і розташування польових артилерійських складів з боєприпасами до ЗРК.

Цю інформацію планували використати росіяни, що завдати ударів ракетами класу «Калібр» або «Кінжал» по українських військових об’єктах.

Зібрані відомості агенти відправляли «зв’язковому» – мешканцю Севастополя, колишньому російському спецназівцю, який негласно співпрацює з ГРУ, а для «прикриття» використовує посаду очільника благодійного фонду. Він передавав інформацію своєму куратору – кадровому співробітнику воєнної розвідки рф, - повідомили в СБУ.

У місці проживання шпигунів СБУ виявила мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами прихованого листування з агресором, для якого вони використовували анонімний Телеграм-канал.

Їм повідомили про підозру за ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Запобіжний захід - тримання під вартою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?