Електронні права: Кабмін повідомив приємну новину для водіїв
Категорія
Політика
Дата публікації

Електронні права: Кабмін повідомив приємну новину для водіїв

Електронні права: Кабмін повідомив приємну новину для водіїв
Джерело:  24 канал

Міністерство цифрової трансформації анонсувало пілотне введення права на використання водійського посвідчення в електронному вигляді. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "24 канал".

За словами віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова, який очолює зазначену структуру, водії матимуть змогу показувати правоохоронцям документ з екрану смартфона.

"Скоро ми запустимо пілотний проєкт, де кожен зможе використовувати електронні водійські права у себе в кабінеті, у смартфоні. І показувати, коли вас зупинили поліцейські, електронні права", - пояснив посадовець.

Нагадаємо, тотальна діджиталізація - це один зі стовпів програми нового президента Володимира Зеленського. Задля впровадження реформи цифровізації в уряді з'явився тематичний підрозділ - Міністерство цифрової трансформації. Глобальний проєкт отримав назву "Держава у смартфоні".

Перш за все Кабінет міністрів планує позбутися паперового документообігу. Це дозволить економити кошти та пришвидшить бюрократичні процеси.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр Олексій Гончарук оголосив 2020 рік епохою тотальної цифровізації. Саме за підсумками наступного року України повинна перетворитися на цифрову державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?