Еліна Світоліна вибула у півфіналі Вімблдона — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Еліна Світоліна вибула у півфіналі Вімблдона — відео

Еліна Світоліна вибула у півфіналі Вімблдона — відео
Джерело:  online.ua

У півфіналі одиночного жіночого турніру Вімблдон українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала поразки від чешки Маркети Вондроушової та вибула з турніру Вімблдон-2023.

Джерело: WTA

Еліна Світоліна вибула у півфіналі Вімблдона

Після перемоги у 1/8 фіналу над білорускою Вікторією Азаренко, Еліна Світоліна зустрілась у чвертьфіналі з першою ракеткою світу — полячкою Ігою Швьонтек. Українка переграла її за сумою трьох сетів і зустрілась у півфіналі із чеською тенісисткою Маркетою Вондроушовою.

За підсумками двох сетів Еліна поступилася чеській колезі з рахунком 0:2 (3:6, 3:6). Так українська тенісистка закінчила виступ на турнірі Вімблдон-2023. Проте завдяки успішному виступу Світоліна стане першою ракеткою України, випередивши Ангеліну Калініну.

Еліна вдруге в кар'єрі зіграла в півфіналі Вімблдона. У сезоні-2019 українку на цій стадії перемогла майбутня чемпіонка Сімона Галеп.

Що відомо про спортивну кар'єру Світоліної

Світоліна не грала на міжнародних турнірах із березня 2022 року. У середині травня 2022-го вона оголосила про вагітність і призупинення кар'єри.

В останньому перед вагітністю сезоні Світоліна отримала 1324 очки та посіла 37 місце в рейтингу WTA. У вересні 2017 та 2019 року Світоліна посідала третє місце в рейтингу — це була її найкраща позиція в кар'єрі. Тенісистка була незмінною першою ракеткою України з 2013 року. У 2021-му Еліна Світоліна вперше в кар'єрі та історії України здобула бронзову медаль на Олімпійських іграх.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?