Еліна Світоліна завоювала історичну перемогу на Олімпіаді в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Еліна Світоліна завоювала історичну перемогу на Олімпіаді в Токіо

Еліна Світоліна завоювала історичну перемогу на Олімпіаді в Токіо
Джерело:  online.ua

Перша ракетка України Еліна Світоліна встановила національне досягнення на Олімпіаді в Токіо. Тенісистка обіграла італійку Камілу Джорджі в 1/4 фіналу і вийшла в півфінал турніру. Таке сталося вперше в історії українського жіночого тенісу.

Джерело: пресслужба НОК України

Чвертьфіналу Олімпійських ігор в Токіо для Світоліної був непростим. Тенісистка потужно боролася за перемогу і домоглася успіху. У першому сеті Еліна вела з рахунком 5:1, але її суперниця намагалася відігратися і навіть змогла взяти перевагу в кінці першої партії. Однак в останній момент українка вирвалася вперед. Перший сет завершився з рахунком 6:4.

Другий сет проходив по не менш напруженому сценарію. Світоліна спочатку вирвалася вперед - 4:1, потім Джорджі скоротила відставання - 3:4, однак остаточна перемога була за Еліною. 1/4 фіналу з тенісу (жіночий одиночний розряд) завершився історичною перемогою Еліни Світоліної - 2: 0 (6: 4, 6: 4).

Еліна Світоліна у півфіналі Олімпіади в Токіо

В 1/2 фіналу турніру, який відбудеться 29 липня, Еліна Світоліна зіграє з Маркету Вондроушовою з Чехії. Еліна вже заявила, що знайома зі стилем гри своєї наступної суперниці і вже почала готуватися до боротьби за місце в фіналі.

"В принципі, я знаю стиль гри цієї тенісистки. Так буду готуватися, відновлюватися. Потрібно виходити на корт в хорошій фізичній формі", - прокоментувала Світоліна свій вихід в півфінал Олімпіади.

Україна на Олімпіаді в Токіо - медалі

Україну на Олімпіаді в Токіо представляють понад 150 спортсменів. 28 липня на змаганнях розігрують 23 комплекти медалей в 12 дисциплінах - академічне веслування, баскетбол 3×3, велоспорт, дзюдо, кінний спорт, плавання, стрибки у воду, регбі-7, серфінг, спортивна гімнастика, важка атлетика та фехтування.

На даний момент Україна займає 47-е місце в загальному медальному заліку турніру. У скарбничці української збірної є три бронзових медалі. Їх принесли країні:

  • дзюдоїстка Дар'я Білодід, яка виграла першу для української збірної медаль на Олімпіаді в Токіо,

  • фехтувальник Ігор Рейзлін поповнив скарбничку України другою "бронзою",

  • стрільці Олена Костевич і Олег Омельчук, які завоювали бронзу на Олімпійських іграх в Токіо в кульовій стрільбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?