На Олімпіаді в Токіо встановлено історичний світовий рекорд
Категорія
Спорт
Дата публікації

На Олімпіаді в Токіо встановлено історичний світовий рекорд

На Олімпіаді в Токіо встановлено історичний світовий рекорд
Джерело:  online.ua

25 липня на Олімпіаді в Токіо відбулися перші фінали з плавання. Тріумфатором змагань стала жіноча збірна Австралії, яка не просто завоювала "золото" в естафеті 4х100 метрів, але і з рекордним результатом.

Джерело: офіційний сайт Олімпійських ігор

Тріумфаторками естафети 4х100 метрів на Олімпіади-2020 стали Бронте Кемпбелл, Мег Харріс, Емма МакКеон і Кейт Кемпбелл. До речі, саме їм належав попередній світовий рекорд, встановлений в 2018 році. Але в Токіо плавчихам вдалося перевершити самих себе.

Збірна Австралії встановила світовий рекорд на Олімпіади-2020

З перших метрів дистанції спортсменки з Австралії взяли перевагу над іншими командами. Вони були рішуче налаштовані на рекордну перемогу, незважаючи на сильних суперниць.

Зокрема, на перемогу в естафеті 4х100 метрів вільним стилем претендувала збірна з Канади. Але астралійкам вдалося обійти суперниць більше ніж на три секунди. Рекордсменки подолали дистанцію за 3 хвилини 29,69 секунди. Їх минулий рекорд був - 3 хвилини 30,05 секунди.

Важливо відзначити, що вже четвертий раз поспіль Австралія покращує світовий рекорд в естафеті 4х100 метрів вільним стилем. Троє учасниць з сьогоднішнього тріумфального квартету брали участь в поліпшенні світового рекорду кожен раз.

До речі, Австралія впевнено підкорює басейни на Олімпіаді в Токіо. Австралійські плавці вже завоювали три нагороди - "золото", "срібло" і "бронза".

Україна на Олімпіаді в Токіо - медалі

Україну на Олімпіаді 2020-21 представляють понад 150 спортсменів. 25 липня на змаганнях буде розіграно 18 комплектів медалей в семи дисциплінах - велоспорті, дзюдо, плаванні, стрибках у воду, скейтбордингу, кульової стрільби, стрільби з лука, тхеквондо, важкої атлетики та фехтування.

На даний момент відомо, що українська спортсменка Олена Костевич 25 липня посіла четверте місце в дисципліні кульова стрільба з пневматичного пістолета. Український фехтувальник на шпагах Ігор Рейзлин вийшов у півфінал Олімпіади, а перша ракетка України Еліна Світоліна у важкому матчі здолала німкеню Лауруу Зігемунд і вийшла в 1/16 фіналу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?