В Токіо розпочалися Олімпійські ігри-2020 — найяскравіші кадри
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Токіо розпочалися Олімпійські ігри-2020 — найяскравіші кадри

В Токіо розпочалися Олімпійські ігри-2020 — найяскравіші кадри
Джерело:  online.ua

23 липня у Токіо офіційно стартували Олімпійські ігри-2020 - їх відкрив імператор Японії Нарухіто. Варто звернути увагу на те, що національні збірні спортсменів із 206 країн пройшли олімпійським стадіоном з вітанням перед фактично порожніми трибунами і на тлі протестів на вулицях Токіо з вимогами скасувати проведення масштабних змагань.

Джерело:  трансляція  церемонії відкриття Олімпіади на UA: Перший

Як розпочалися Олімпійські ігри-2020

У зв'язку із стрімким зростанням кількості інфікованих коронавірусом Ігри у столиці Японії відбудуться за порожніх трибун.

Фото — скриншот відео

Згідно з останніми даними, відвідати церемонію відкриття Олімпіади змогли лише представники міжнародного та національних олімпійських комітетів, а також офіційні особи.

Після привітань присутні побачили перфоманс, також пролунала пісня Джона Леннона "Imagine".Наприкінці церемонії традиційно пролунав Олімпійський гімн і запалав олімпійський вогонь.

Фото — скриншот відео

Не можна не звернути увагу на те, що вперше було використано екологічне паливо для смолоскипів (водень). Олімпійський вогонь запалили у Греції у 2020 році, коли ще не було оголошено пандемію та розпочато карантин.

Фото — скриншот відео

"Японія подавала заявку на проведення Олімпійських ігор 10 років тому. Гаслом цих ігор є: "Єдність у різноманітті". Олімпіада триватиме з 23 липня до 8 серпня. Спортсмени з понад двох сотень країн розіграють між собою 339 комплектів нагород. Спортсмени і тренери на церемонії відкриття принесли присягу, що будуть боротися за перемогу чесно. Україну на цих змаганнях представляють 157 олімпійців у 30 дисциплінах", - йдеться в повідомленні.

Фото — скриншот відео

Варто звернути увагу на те, що прапор України під час церемонії пронесли олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Фото — скриншот відео

До українських спортсменів, які представляють нашу країну на Олімпійських іграх 2020, уже звернувся президент Володимир Зеленський.

"Завдяки вам, нашим олімпійцям, синьо-жовтий прапор підіймали вгору в різних куточках планети під "Ще не вмерла України…". Вірю, невдовзі його побачить і Токіо", - наголосив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?