Російські спортсмени попалися на допінгу перед Олімпіадою в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російські спортсмени попалися на допінгу перед Олімпіадою в Токіо

Російські спортсмени попалися на допінгу перед Олімпіадою в Токіо
Джерело:  online.ua

Росія опинилася в новому допінговому скандалі перед Олімпіадою в Токіо. Друга допінг-проба веслувальників Микити Моргачева і Павла Соріна підтвердила наявність мельдонію. Їх команду вже зняли зі змагань.

Джерело: сайт Міжнародної федерації веслувального спорту

Глава Федерації гребного спорту Росії Олексій Свірін вже відреагував на допінг-скандал з російськими олімпійцями. Він запевняє, що спортсмени не приймали заборонений препарат, відзначаючи, що зараз проводиться розслідування про те, як він потрапив до них у організм.

"Проби Б веслярів Моргачева і Соріна підтвердили наявність мельдонію в організмі спортсменів. Цей факт став однією з причин нашого дуже важкого рішення зняти з участі в Олімпійських іграх наш екіпаж чоловічої четвірки парної. Але ми порахували цей крок єдино вірним на даний момент", - сказав Свірін.

Він уточнив, що зараз шість спортсменів проходять перевірку на поліграфі в зв'язку з допінговою справою веслярів.

"Зараз ми розуміємо на 100%, що препарат потрапив в організми спортсменів ненавмисно. Його не вживали. Швидше за все, він потрапив до них за дією третіх осіб", - виправдується керівник ФГС РФ.

Допінг-скандал з Росією на Олімпіаді

Як відомо, Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) в 2019 році на чотири роки відсторонило Росію від міжнародних змагань - в тому числі Олімпіад та чемпіонатів світу черех допінг-скандал. Російським спортсменам дозволили брати участь в них, але тільки при наявності "чистих" проб і тільки під нейтральним прапором.

Президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков, коментуючи свіжий допінг-скандал, пов'язаний з участю російських веслярів, визнав, що вже дуже багато російських спортсменів відбувають покарання за застосування даного препарату.

"У нас на сьогоднішній день більше 40 осіб відбувають покарання за мельдоній. Я вважаю, що потрібно починати обговорювати заборону на рекламу цього препарату на федеральних каналах", - заявив він.

Позняков вважає, що в ситуації, що склалася кожен спортсмен несе індивідуальну відповідальність, особливо у випадку з мельдонієм. Він запевняє, що всім фігурантам скандалу нададуть можливість довести свою невинність.

Участь Росії на Олімпіаді в Токіо

Олімпіада в Токіо буде проходити з 23 липня по 8 серпня. Збірна Росії на ній буде виступати не під російським національним прапором, а під прапором ОКР, а в разі перемоги росіян буде грати не гімн РФ, а фрагмент Першого концерту Чайковського. Причина - санкції ВАДА за допінг російських спортсменів на Олімпіаді в Сочі.

Як відомо, Олімпійські ігри відбудуться без глядачів. Це пов'язано з тим, що 8 липня влада Японії через ситуацію з COVID-19 ввели режим надзвичайної ситуації в Токіо. Україну на Олімпіаді представлятимуть 158 спортсменів в 25 видах спорту і 30-ти дисциплінах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?