Російських олімпійців навчили, як "правильно" відповідати на питання про Крим і Донбас
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російських олімпійців навчили, як "правильно" відповідати на питання про Крим і Донбас

Російських олімпійців навчили, як "правильно" відповідати на питання про Крим і Донбас
Джерело:  online.ua

Олімпійський комітет Росії підготував інструкцію російським спортсменам з "правильними" відповідями на питання про Крим, Донбас і допінг. Атлети повинні вивчити їх перед Олімпіадою в Токіо.

Джерело: Ведомости

В інструкції з відповідями на питання, які в Москві назвали "провокаційними", спортсменів попросили "ретельно і уважно ставитесь до того, що ви пишете, які фото викладаєте, ставите лайки або залишаєте коментарі". Окупацію Криму і війну на Донбасі строго закликали не обговорювати і говорити, що "спорт поза політикою".

Підготували олімпійців РФ і до питань про допінг і сексуальні домагання в російському спорті. Ось такі готові відповіді їх зобов'язали вивчити:

  • Питання про Крим і Донбас - не обговорювати, "без коментарів", так як "спорт повинен залишатися поза політикою";

  • Допінгові скандали - "ніколи в них не приймав участі, а санкції проти Росії повинні коментувати ті, хто їх вводив",

  • Нейтральний статус на Олімпіаді - доручено говорити, що росіяни все одно представляють свою батьківщину і це велика честь для них, підкреслюючи, що хотіли б чути російський гімн на Іграх.

  • Про сексуальні домагання - "Я з цим ніколи не стикався в кар'єрі, але знаю, що така проблема існує в багатьох країнах".

  • Про рух Black Lives Matter - "Це особиста справа кожного", але "Олімпіада в жодному разі не повинна ставати майданчиком для будь-яких акцій і жестів.

Участь Росії на Олімпіаді в Токіо

Олімпіада в Токіо буде проходити з 23 липня по 8 серпня. Збірна Росії на ній буде виступати не під російським національним прапором, а під прапором ОКР, а в разі перемоги росіян буде грати не гімн РФ, а фрагмент Першого концерту Чайковського. Причина - санкції ВАДА за допінг російських спортсменів на Олімпіаді в Сочі.

Як відомо, Олімпійські ігри відбудуться без глядачів. Це пов'язано з тим, що 8 липня влада Японії через ситуацію з COVID-19 ввели режим надзвичайної ситуації в Токіо. Україна на Олімпіаді представлятимуть 158 спортсменів в 25 видах спорту і 30-ти дисциплінах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?