Росія втратила Чемпіонат світу з боротьби через санкції WADA
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росія втратила Чемпіонат світу з боротьби через санкції WADA

Росія втратила Чемпіонат світу з боротьби через санкції WADA
Джерело:  online.ua

Керівництво Об’єднаного світу боротьби вирішило позбавити Російську Федерацію права на приймання Чемпіонату світу з боротьби 2022 року. Таке рішення ухвалили через санкції, які ввели проти російського спорту на рівні WADA - антидопінгового агентства, яке звинуватило Москву у відповідних систематичних порушеннях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

За оприлюдненими даними, місцем проведення світового турніру натомість стала Сербія. Ігри проведуть у столичному Белграді.

“Бюро Об’єднаного світу боротьби підтвердило кандидатуру Белграду, Сербія, як організатора Чемпіонату світу 2023 року. Водночас відповідно до обмежень проти Російської Федерації, які забороняють їй примати турніри у 2021-2022 роках, Белград замінить місто Красноярськ як місце проведення ЧС-2022”, - наголосили в організації.

Утім, там відзначили, що санкції з Росії спадають вже через рік після чемпіонату, тож країна прийматиме першенство 2023 року.

Відомо, що російська збірна також не зможе виступити на Олімпійських іграх 2021 року, які пройдуть в японському Токіо.

У грудні 2020 року рішення Всесвітнього антидопінгового агентства було визнано обґрунтованим у спортивному апеляційному суді на міжнародному рівні. Санкції введені на два роки від 17 грудня.

В цілому вердикт забороняє російським спортсменам брати участь у найвищих міжнародних змаганнях (світового рівня) з національним прапором та гімном країни, а також з використанням національної символіки на формі.

Первинні плани WADA передбачали санкції на чотири роки, однак представники CAS скоротили цей термін.
Скандал, пов’язаний з допінговими порушеннями, спалахнув восени 2015 року. Тоді WADA визнала діяльність РУСАДА (контрольного органу з цього приводу в Росії) такою, що не відповідає антидопінговому кодексу. Права структури відновили через кілька років, однак вже у 2019-му позбавили знову — через підтвердження факту видалення даних спортсменів напередодні масштабної перевірки.

Як повідомляв ONLINE.UA, до зимових Олімпійських ігор 2022 року ще цілий рік, але організатори активно готуються до змагань і вже починають представляти їх головні символи. Зокрема, оргкомітет Олімпіади 2022 підготував і показав, як буде виглядати олімпійський факел — його назвали "Летючий". На факелі нанесена емблема Beijing 2022 ("Пекін 2022") і олімпійські кільця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?