Пекін підготував літаючий факел на Олімпіаду-2022
Категорія
Спорт
Дата публікації

Пекін підготував літаючий факел на Олімпіаду-2022

Пекін підготував літаючий факел на Олімпіаду-2022
Джерело:  online.ua

До зимових Олімпійських ігор 2022 року ще цілий рік, але організатори активно готуються до змагань і вже починають представляти їх головні символи. Зокрема, оргкомітет Олімпіади 2022 підготував і показав, як буде виглядати олімпійський факел - його назвали "Літаючий". На факелі нанесена емблема Beijing 2022 ( "Пекін 2022") і олімпійські кільця, але головна його особливість полягає в червоно-сріблястому дизайні. Творці факела вважають, що червоний і сріблястий кольори вогню і льоду принесуть світло і тепло на зимову Олімпіаду. Фото і відео олімпійського факела на Олімпіаду 2022 показали на офіційному сайті Олімпійських ігор, передає ONLINE.UA.

Олімпійський факел на Олімпіаду 2022 нагадує по дизайну факел Олімпіади 2008 року в знак визнання статусу Пекіна як першого міста в світі, що приймає як літні, так і зимові ігри. Особливість дизайну дозволяє двом олімпійським факелам з'єднуватися один з одним вгорі, коли факелоносці обмінюватимуться полум'ям під час естафети Олімпійського вогню. На факелі розміщена емблема зимових Олімпійських ігор в Пекіні 2022 року з візерунками з хмар і сніжинок. Олімпійський факел піднімається по спіралі, нагадуючи дві стрічки, які перехрещуються і розвиваються. Внутрішня червона стрічка нагадує висхідне полум'я, а зовнішня покрита сріблом і створює вражаючий контраст.

Нагадаємо, зимова Олімпіада 2022 буде проходити в Пекіні з 4 лютого наступного року. Зимові олімпійські Ігри передбачають проведення змагань з фігурного катання, хокею, ковзанярського спорту, катання на лижах, сноуборді, санного спорту, бобслею і керлінгу. Спортсмени візьмуть участь у 109 змаганнях з 15 загальних дисциплін. Також на зимовій Олімпіади 2022 вперше пройдуть сім нових змагань. Це жіночий монобоб, фристайл-біг ейр (як чоловічий, так і жіночий), а також змішані командні змагання з шорт-треку, ковзанярському спорту, лижного фрістайлу, стрибків з трампліну і сноуборд-кросу. Талісманом Олімпіади-2022 буде панда Бін Дуньдунь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олімпіаду 2020 перенесли на 2021 рік. Ігри повинні проходити в Токіо, але остаточна дата поки не затверджена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?