В Олімпійському селищі в Токіо вже кілька спортсменів захворіли на коронавірус
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Олімпійському селищі в Токіо вже кілька спортсменів захворіли на коронавірус

В Олімпійському селищі в Токіо вже кілька спортсменів захворіли на коронавірус
Джерело:  online.ua

18 липня у двох спортсменів в Олімпійському селищі в Токіо виявили коронавірус. Це перші випадки зараження олімпійців. Дані про те, яку країну вони представляють, не розголошуються.

Джерело: сайт організаційного комітету Ігор

В даний час в Олімпійському селищі підтверджено три випадки захворювання. Перший випадок був зареєстрований напередодні, 17 липня. Після того, як був отриманий тест на коронавірус з позитивним результатом, людину вивезли з Олімпійського селища та ізолювали в готелі. Відомо лише, що захворілий - не спортсмен.

Крім того, напередодні були виявлені 15 нових випадків коронавіуса серед персоналу по організації Олімпіади. Це максимальний добовий приріст з 1 липня.

Як відомо, Олімпійське селище обладнано центрами тестування на COVID-19. Спортсменів перевіряють на коронавірус щодня. У разі позитивного результату тесту їх переводять в ізолятор за межами Олімпійського селища. Заражені спортсмени не зможуть брати участь в змаганнях.

Ситуація з коронавірусом в Токіо

У Токіо за шість днів до початку Олімпіади-2020 зареєстрували 1410 нових випадків зараження коронавірусів. Це антирекорд. Останній раз в японській столиці виявляли більше 1400 випадків захворювання за день в січні.

Після приїзду в Японію 15 тисячі олімпійців та їх супроводжуючих, число нових хворих в Токіо перевищує тисячу осіб на добу. Всього з початку епідемії в Токіо коронавірус діагностували у 188 тисяч людей.

Олімпіада в Токіо

Олімпіада в Токіо буде проходити з 23 липня по 8 серпня. Ігри будуть проходити без глядачів. Це пов'язано з тим, що 8 липня влада Японії через ситуацію з COVID-19 ввела режим надзвичайної ситуації в столиці.

Відкриття Олімпіади відбудеться 23 липня 2021 року о 14:00 за київським часом. Змагання будуть проходити по 33 видам спорту на 42 аренах. Кількість спортсменів - близько 11 тисяч.

Україну на Олімпіаді представлятимуть 158 спортсменів в 25 видах спорту і 30-ти дисциплінах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?