В Японії попередили про загрозу "олімпійського" штаму коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії попередили про загрозу "олімпійського" штаму коронавірусу

В Японії попередили про загрозу "олімпійського" штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

Японські медичні фахівці попереджають про ризики поширення нового штаму коронавірусу після того, як у Токіо відбудуться змагання в рамках Олімпійських ігор.

Джерело: Associated Press

За словами доктора Наото Уеями, голови Спілки лікарів Японії, представники Міжнародного олімпійського комітету й уряду країни недооцінили ризики прибуття 15 тисяч олімпійських та паралімпійських спортсменів.

До цих делегацій також приєднаються десятки тисяч офіційних осіб, суддів, журналістів та команди організацій з мовлення з понад 200 держав.

“З моменту появи COVID-19 не було такого небезпечного скупчення людей, які збираються в одному місці з стількох різних місць по всьому світу... Дуже складно передбачити, до чого це може привести”, - наголосив Уеяма.

Він наголосив, головне питання у цій ситуації - чи виникне новий мутований штам інфекції внаслідок проведення Олімпійських ігор.

Представники МОК та місцевої влади стверджують, що ґрунтували підхід до організації змагань на висновках Всесвітньої організації охорони здоров’я. Олімпіада разом з Паралімпіадою буде нібито повністю безпечною, регулярно проводитимуться тестування, а під час змагань буде дотримано максимально можливі заходи безпеки.

Зокрема, передбачена значна дистанція для ізоляції спортивних колективів в Олімпійському поселенні неподалік від Токійської затоки.

Водночас на рівні МОК оголосили, що очікують вакцинації до 80% усіх людей, які знаходяться та знаходитимуться на території цього Олімпійського поселення. Такі амбітні плани суперечать зі статистикою щеплень в Японії в цілому - станом на травень відповідні препарати там отримали близько 5% громадян.

Сам Уеяма, що очолює організацію зі 130 медичних експертів, виступив разом з іншими фахівцями проти проведення Олімпіади на тлі стрімкого поширення коронавірусу світом. Лікарі не єдині, хто протестує у наявних умовах проти таких масових заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?