МВФ розкрив суму, необхідну для припинення пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

МВФ розкрив суму, необхідну для припинення пандемії коронавірусу

МВФ розкрив суму, необхідну для припинення пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Міжнародному валютному фонді заявили про пропозицію на загальну суму в 50 мільярдів доларів США для припинення глобальної епідемії коронавірусу COVID-19.

Джерело: МВФ

Згідно з оприлюдненими подробицями, план передбачає організацію вакцинації проти нової інфекції приблизно 40% населення усіх держав світу вже до кінця 2021 року. Інші 60% мешканців планети мають бути вакцинованими упродовж першої половини 2022 року.

Найбільшу частку з загальної суми у 35 мільярдів доларів спрямують як грантове фінансування. Інші 15 мільярдів доларів можуть бути наданими з боку національних урядів різних країн.

Експерти міжнародної структури звернули увагу на подальше виконання плану, яке призведе до вливання в світову економіку суми, що сягає 9 трильйонів доларів. Це має статися до 2025 року на тлі швидного відновлення активності у різних напрямках економіки.

Держави з розвиненою економікою, як передбачається, нададуть більше коштів на підтримку таких зусиль, а також отримають найбільш значну “відповідь” - на них припадатиме до 40%.

Це вже не перший випадок, коли у структурах типу МВФ виступають з різними заявами щодо програм, спрямованих на відновлення економіки світу.

Очільниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що політики в усіх країнах повинні діяти вже зараз, не тільки справедливо надаючи вакцинні уколи (fair shot) людям, але й також надаючи "уколи" для економік, особливо вразливих

Як вважають в МВФ, потрібно зробити fair shot у відновлення економік. Найважливішим моментом є підтримка вразливих домогосподарств та життєздатних фірм.

У тим часом експертна команда фонду прогнозувала світове економічне зростання в 2021 році на рівні 5,5%, але вже в кінці березня перший заступник глави МВФ Джеффрі Окамото заявив про появу перспективи більш швидкого відновлення за рахунок масштабної вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?