МОК уперше за історію Олімпіади змінив девіз ігор
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК уперше за історію Олімпіади змінив девіз ігор

МОК уперше за історію Олімпіади змінив девіз ігор
Джерело:  online.ua

На рівні керівництва Міжнародного олімпійського комітету було ухвалено рішення про затвердження оновленого девізу Олімпійських ігор напередодні проведення відповідних змагань у Токіо.

Джерело: Inside the Games

За оприлюдненими даними, новий девіз виглядає так: “Citius, altius, fortius - communis”. Буквально це перекладається як “Швидше, вище, сильніше - разом”.

Ініціатором виступив особисто голова МОК Томас Бах. Згідно з його поясненням, слово “разом” стане натяком на потребу в солідарності у світі.

Уперше фразу з трьох слів “Citius, altius, fortius” висловив французький священник Анрі Дідон під час відкриття спортивних змагань у його коледжі.

Девіз Олімпіади було затверджено ще 1894 року. Два роки потому відбулися перші сучасні Олімпійські ігри, місцем проведення яких стали грецькі Афіни. Його оприлюднили на титульній сторінці першого випуску офіційного бюлетеня МОК влітку 1894 року.

Олімпіада-2020

Олімпійські ігри японська столиця мала б приймати ще торік, однак ці плани зірвав карантин, який ввели майже в усіх країнах світу через стрімке та несподіване поширення коронавірусу.

Було вирішено перенести Олімпіаду на 2021 рік, однак японська влада попри встановлення чітких термінів змагань, схоже, все ще коливається. неодноразово зазначалося, що повторне перенесення неможливе — це означатиме повний зрив заходів.

Японська столиця прийматиме Олімпіаду з 23 липня до 8 серпня 2021 року. Також після цього там розіграють Паралімпіаду — з 24 серпня до 5 вересня.

Упродовж 2020 року неодноразово японський уряд виступав з заявами про ймовірність нового відтермінування Ігор. Політики країни вважали, що після такого нового рішення, яке б могли ухвалити через надзвичайну загрозу COVID-19 напередодні літа 2021 року, змагання можна було б скасувати взагалі — до наступного “раунду”-2024.

Через коронавірус на Іграх були впроваджені надзвичайно жорсткі обмеження для спортсменів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?