Олімпійські ігри-2020: Дар'я Білодід виборола першу медаль для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпійські ігри-2020: Дар'я Білодід виборола першу медаль для України

Олімпійські ігри-2020: Дар'я Білодід виборола першу медаль для України
Джерело:  online.ua

24 липня Україні вдалося вибороти першу медаль на Олімпіаді-2020 у Токіо. Дзюдоїстка Дар'я Білодід не змогла вийти у фінал змагань, проте у матчі за "бронзу" здолала ізраїльтянку Широ Рішоні.

Джерело:  трансляція змагань

Дар'я Білодід виграла першу медаль для України на Олімпійських іграх

 У "бронзовому" фіналі вагової категорії до 48 кілограм українка іппоном наприкінці зустрічі виграла медаль. Варто звернути увагу на те, що це була вкрай непроста перемога української спортсменки, оскільки остання навіть не стримала сліз після сутички.

Що важливо розуміти, це перша нагорода збірної України на довгоочікуваній Олімпіаді. Також перша нагорода у дзюдо на Олімпійських іграх з часів Пекіна-2008.

Як відомо, раніше нашій Україні олімпійські медалі в дзюдо приносили Роман Гонтюк ("срібло" в Афінах-2004 і "бронза" в Пекіні-2008), а також Руслан Мишуренко завоював "бронзу" в Сіднеї-2000.

Фото - НОК

Як Білодід вдалося вибороти "бронзу" для України

У першій сутичці змагань проти бронзового призера ЧЄ-2018 Міліци Ніколіч з Сербії українська красуня після двох попереджень за технічні огріхи була на межі поразки, однак все ж на останній секунді провела підсічку і перемогла.

У чвертьфіналі Дар'я в додатковий час здолала Катаріну Кошту з Португалії.

На жаль, у півфіналі з сильною японкою, чемпіонкою світу-2017 Фуною Тонакі, яку Дар'я раніше перемагала у вирішальному поєдинку ЧС-2019, Білодід дозволила суперниці в додатковий час провести утримання і втратила шанси на "золото".

Фото - НОК

Варто звернути увагу на те, що в історії незалежної України це сьома літня Олімпіада. До цього на літніх Олімпійських іграх українці здобули 121 медаль (35 золотих, 30 срібних та 56 бронзових).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?