Відомо, хто здобув першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Відомо, хто здобув першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2020

Відомо, хто здобув першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2020
Джерело:  online.ua

На Олімпійських іграх-2020 в Токіо визначилися переможці зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед жінок. У фіналі виступали вісім спортсменок. Золото вдалося здобути китаянці Кіань Янь.

Джерело: Tokyo2020 у Тwitter

 Першу золоту медаль на Олімпіаді в Токіо здобула китайська спортсменка 

Варто звернути увагу на те, що жодної українки у цій дисципліні не було. Золоту медаль виграла китаянка Кіань Янь, друге місце зайняла представниця Росії Анастасія Галашина. Бронза у швейцарки Ніни Крістен.

Що цікаво, китаянка Кіань Янь останнім потсрілом потрапила в ціль точніше (9.8) і стала чемпіонкою ОІ-2020 (з рекордом Олімпіад: 251,8), випередила росіянку на 0.7 бала.

Як уже згадувалося раніше, це перший комплект нагород, який був розіграний на Олімпіаді-2020 в Токіо. Загалом на Іграх розіграють ще 338 медалей.

Кульова стрільба. 10 метрів. Жінки:

  • Кіань Янь (КНР)

  • Анастасія Галашина (РФ)

  • Ніна Крістен (Швейцарія)

Глава держави Володимир Зеленський уже встиг підтримати українських спортсменів на Олімпійських іграх та побажати їм успіху.

 "Завдяки вам, нашим олімпійцям, синьо-жовтий прапор підіймали вгору в різних куточках планети під "Ще не вмерла України…". Вірю, невдовзі його побачить і Токіо. І хоч ця Олімпіада відбудеться за порожніх трибун, вона не матиме порожніх сердець. Адже серця всіх українців будуть сповнені підтримкою й вірою у ваші перемоги. Подаруйте нам те, що дорожче за золото, срібло й бронзу, – це емоції від перемоги, гордість за те, що ми – українці! Вище, швидше, сильніше! І без травм! Слава Україні!", - звернувся до наших спортсменів президент країни.

Варто звернути увагу на те, що цього разу вперше за майже 130 років Міжнародний олімпійський комітет вніс зміни у девіз Олімпіади, до гасла "Citius, Altius, Fortius" додали слово Communis – тож тепер гасло значить: "Швидше, вище, сильніше – разом".

В історії незалежної України це сьома літня Олімпіада. До цього на літніх Олімпійських іграх українці здобули 121 медаль (35 золотих, 30 срібних та 56 бронзових).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?