Єлизавета II записала термінове відеозвернення - нарешті опубліковане відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Єлизавета II записала термінове відеозвернення - нарешті опубліковане відео

Єлизавета II записала термінове відеозвернення - нарешті опубліковане відео
Джерело:  online.ua

5 квітня королева Великої Британії Єлизавета II записала екстрене звернення до народу – вона нарешті прокоментувала ситуацію в країні, яка суттєво погіршилася через пандемію коронавірусу. Варто зазначити, що телезвернення заздалегідь записали у Віндзорському замку, куди 93-річна королева переїхала з Лондона після початку спалаху коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Independent.

"Я говорю з вами в надзвичайно непростий час. Час, коли порушене нормальне життя всієї нашої країни: для когось це вже обернулося горем, для багатьох настали фінансові труднощі, і колосальні зміни у звичному укладі життя торкнулися всіх нас. Такі риси, як самодисципліна, спокійна життєствердна рішучість і співчуття до ближнього, як і раніше є основними в нашій країні", - наголосила Єлизавета II.

Окрім того, королева попросила британців зберігати бадьорість духу і солідарність, і висловила надію на те, що країна з "гордістю" перенесе випробування, "і ті, хто прийде нам на зміну, скажуть, що нинішнє покоління британців було настільки ж сильним, як і колишні".

Також Єлизавета ІІ не забула подякувати лікарям та всім іншим, хто допомагає постраждалим від пандемії коронавірусу.

Відеозвернення королеви Великої Британії Єлизавета II до народу - відео:

Варто звернути увагу на те, що ма майже 68 років, які королева перебуває на троні, вона лише уп’яте звернулася до народу з подібною промовою. Як відомо, востаннє це було в 2012 році з нагоди 60-го ювілею її перебування на престолі. Окрім того, Єлизавета II також зверталася до народу в 2002 році, коли померла мати королеви, після смерті принцеси Діани в 1997 році і під час війни в Перській затоці в 1991 році. Під час Другої світової війни в 1940 році принцеса Єлизавета, якій тоді було 14 років, разом зі сестрою зверталася по радіо до британських дітей.

Що важливо розуміти, наразі у Британії зафіксували понад 42 тисячі заражених коронавірусом і більше ніж 4,3 тисячі померлих. Окрім того, відомо, що від коронавірусної інфекції вилікувався принц Чарльз – син королеви, спадкоємець британського престолу. Також коронавірус виявили у прем’єр-міністра Бориса Джонсона - його вже госпіталізували.

Також варто зазначити, що у Британії дещо пізніше, ніж в більшості інших країн Європи, запровадили карантин. Всім британцям віком від 70 років – а отже і королеві – влада рекомендувала самоізоляцію протягом 12 тижнів, щоб знизити ризик зараження коронавірусом, який дуже небезпечний для осіб похилого віку.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно колишній генеральний секретар НАТО Франсіско Хав’єр Солана де Мадаріага зважився на неочікуване зізнання — він розповів, що заразився коронавірусом та наразі знаходиться у лікарні "Рамон і Каджал" в Мадриді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?