Епідемія китайського коронавірусу: Кабмін зробив оперативне розпорядження
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія китайського коронавірусу: Кабмін зробив оперативне розпорядження

Епідемія китайського коронавірусу: Кабмін зробив оперативне розпорядження
Джерело:  online.ua

Всі українці, які прибувають з китайської провінції Хубей, будуть ізолюватися. Таке розпорядження виніс Кабінет міністрів за підсумками засідання оперативного штабу, який розробляє і контролює Національний план щодо запобігання епідемії китайського коронавіруса в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Відзначається, що українців будуть ізолювати на 14 днів - це термін інкубаційного періоду, протягом якого у заражених смертельною інфекцією може не спостерігатися ніяких симптомів. У МОЗ нагадали, що в Україну надійшли тест-системи на визначення китайського коронавіруса в організмі людини, але поки жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання вірусом 2019 nCoV не підтверджено.

У відомстві уточнили, що німецькі тест-системи знаходяться в вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я України, куди будуть направлятися аналізи пацієнтів з підозрою на зараження коронавірусом. Ці тест-системи допоможуть протягом 5-7 годин отримати результати, правда, тестів вистачить на діагностику тільки для 30 пацієнтів.

"Цього цілком достатньо до моменту отримання чергових реагентів. Також лабораторному діагностуванню на коронавірус підлягають тільки випадки, які чітко підпадають під критерії ВООЗ як підозрілі", - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.

Медики нагадали українцям, що коронавірус передається від людини до людини, від побутових речей зараженого і при контакті з зараженими тваринами. Вони закликали громадян України дотримуватися всіх заходів профілактики, поки існує загроза проникнення смертельного вірусу в нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 8 лютого китайський коронавірус вбив вже 724 людини, майже 35 тисяч людей заражені смертельною інфекцією. Число жертв коронавіруса стрімко зростає з кожним днем - тільки за останню добу померло 86 осіб. При цьому в Китаї зареєстрували перші смерті від вірусу іноземців - померла громадянка США і громадянин Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?