Китай повідомив невтішні новини про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай повідомив невтішні новини про смертельний коронавірус

Китай повідомив невтішні новини про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

Китайський коронавірус вбив вже 724 людини, майже 35 тисяч людей заражені смертельною інфекцією. Число жертв коронавірусу стрімко зростає з кожним днем - тільки за останню добу померло 86 осіб. При цьому в Китаї зареєстрували перші смерті від вірусу іноземців - померла громадянка США і громадянин Японії. Це перші випадки загибелі іноземних громадян в Китаї. Невтішні новини про смертельний коронавірус повідомили вранці 8 лютого експерти Університету Джона Хопкінса, передає ONLINE.UA.

За даними New York Times іноземні громадяни померли від коронавіруса в лікарні Уханя. Коли вони були госпіталізовані, не уточнюється. Відомо, що і американка, і японець, перебували у вкрай важкому стані і мали проблеми зі здоров'ям до зараження.

Відомо, що нових смертей від коронавіруса за межами Китаю не зафіксовано. На сьогоднішній день за межами материкової частини Китаю жертвами вірусу стали двоє людей - в Гонконзі і на Філіппінах.

Нагадаємо, в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку зараження китайським коронавірусом не виявлено. Українська влада вживає усіх заходів щодо запобігання епідемії в країні - Кабмін ввів режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту. Лікарням доручено підготуватися до можливого спалаху коронавірусу, визначити потребу в ліках та обладнанні, а також провести навчання, щоб бути готовими прийняти потенційних хворих.

У зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в Україні МОЗ закликає українців тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок в провінцію Хубей і місто Ухань, де знаходиться епіцентр епідемії, та дотримуватися заходів профілактики, які допоможуть уберегтися від небезпечної хвороби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну надійшли перші тест-системи для виявлення нового коронавіруса з Китаю. Німецька розробка дозволить в лабораторних умовах досліджувати небезпечний вірус в організмах людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?