Епідемія китайського вірусу: експерти зробили тривожний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Епідемія китайського вірусу: експерти зробили тривожний прогноз

Епідемія китайського вірусу: експерти зробили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Смертельний китайський коронавірус, що викликає небезпечну пневмонію, вируватиме до середини лютого і тільки в кінці березня епідемія піде на спад. Такий тривожний прогноз зробили китайські експерти на підставі оцінки епідеміологічних параметрів нового вірусу 2019 nCoV, який станом на 30 січня забрав життя 170 людей, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Тим часом в Академії наук Китаю заявили, що винайшли тест на реакцію антитіл у інфікованих пацієнтів, а також визначили існуючі ліки, які ефективні в стримуванні і лікуванні вірусу. Вчені впевнені, що тепер зростання числа смертельних випадків сповільниться, хоча вакцини від коронавірусу поки так і не існує.

Вірусологи Китаю також прогнозують, що спад епідемії наступить не раніше, ніж через 20 днів. Вони сподіваються, що більшість заражених вірусом вдасться вилікувати, так як в критичному стані знаходяться тільки ті пацієнти, у яких, крім пневмонії, діагностовано інші захворювання та порушення імунної системи.

Слід зазначити, що сьогодні, 30 січня, комітет ВООЗ збирається на екстрене засідання з питання епідемії коронавіруса за межами Китаю. За підсумками наради буде прийнято рішення, чи буде оголошуватися глобальна епідемія на весь світ.

На сьогоднішній день відомо, що китайський вірус поширився в багато країн за межами Китаю. Зокрема, 14 випадків зараження підтверджені в Таїланді, 11 - в Японії, 10 - в Сінгапурі, 8 - в Тайвані, 7 - в Австралії, 7 - в Макао, 5 - у Франції, 7 - в Малайзії, 5 - в США, 4 - в Німеччині, 4 - в ОАЕ, 3 - в Канаді. Також вірус зафіксували в Фінляндії у туриста з Ухані та в Індії у студента, який навчався в Уханьскому університеті.

В Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом з Китаю. У нашій країні вжито всіх заходів боротьби і профілактики з китайським вірусом. МОЗ України поки не оцінює рівень ризику для українських громадян, але закликає українців дотримуватися ряду правил, щоб вберегтися від китайського коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Китаю пішла на чергові екстрені заходи через стрімке поширення коронавіруса. Вона вирішила кримінально карати всіх, хто відмовляється від перевірки і лікування від вірусу 2019 nCoV. У повідомленні Департаменту громадської безпеки китайської провінції Хубей, яка найбільше постраждала від спалаху нового коронавіруса, зазначено, що покарання посилять і для тих, хто перешкоджає роботі медичних установ, завдає шкоди медичному персоналу і навмисно поширює вірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?